Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εκτύπωση αρχείου Excel σε μία σελίδα

0

 


Υπάρχουν φορές που η εργασία που κάνουμε στην Excel παίρνει διαστάσεις που ξεπερνούν τις πραγματικές διαστάσεις μιας σελίδας Α4. Αυτό δημιουργεί προβλήματα, στην περίπτωση που θέλουμε να εκτυπώσουμε την εργασία μας. 

Αν θέλουμε να "χωρέσει" η εργασία μας σε σελίδα Α4, τότε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της Excel.


1. Αρχικά, θα πρέπει ανοίξουμε το αρχείο μας στην Excel, να επιλέξουμε την καρτέλα Page Layout και από εκεί Scale to Fit.




2. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε Page και ρυθμίζουμε τον προσανατολισμό της σελίδας μας, Portrait ή Landscape. 

Το κρίσιμο βήμα, είναι να τικάρουμε την επιλογή Fit to, και να ρυθμίσουμε σε πόσες σελίδες θέλουμε να εκτυπωθεί η εργασία, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το ύψος όσο και το πλάτος της. 

Αν, για παράδειγμα, επιθυμούμε η εργασία μας να εκτυπωθεί σε μία μόνο σελίδα, τότε οι ρυθμίσεις μας διαμορφώνονται όπως πιο κάτω:




Αν θέλουμε να κάνουμε προεπισκόπηση του αποτελέσματος, αρκεί να κάνουμε κλικ στο Print Preview, ενώ αν μας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, κλικ στο ΟΚ. 

Αν επιθυμούμε η εργασία μας να εκτυπωθεί σε περισσότερες από μία σελίδες, τότε αλλάζουμε ανάλογα τον αριθμό που αντιστοιχεί στο ύψος (tall).



Με τον τρόπο αυτό, η εργασία μας θα εκτυπωθεί όπως εμείς επιθυμούμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου