Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης των Windows

0



Όταν αγοράζουμε έναν υπολογιστή, τα Windows υπάρχουν ήδη εγκαταστημένα σε μια συγκεκριμένη γλώσσα: συνήθως την Αγγλική, αλλά πολλές φορές την καθομιλούμενη γλώσσα της χώρας στην οποία κατοικούμε. Kαθένας, βέβαια, έχει δικαίωμα να επιλέξει τη γλώσσα εμφάνισης του λειτουργικού του συστήματος. Γι' αυτό και στα Windows 10 υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μέσα από μια απλή σχετικά διαδικασία.

1. Πρώτα πρώτα, και έχοντας ως δεδομένο ότι η τρέχουσα γλώσσα του υπολογιστή μας είναι τα Αγγλικά, πηγαίνουμε στα Settings, πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο με το εικονίδιο των Windows και το γράμμα Ι. Από εκεί, επιλέγουμε Time & Language.

2. Επιλέγουμε Language στο μενού αριστερά, και κάτω από τον τίτλο Language, Windows display language, κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα από την επιλεγμένη γλώσσα, έτσι ώστε να δούμε τι άλλες εγκαταστημένες γλώσσες υπάρχουν στον υπολογιστή. Στην εικόνα πιο κάτω φαίνεται ότι εκτός από τα Αγγλικά (United Kingdom), υπάρχουν εγκαταστημένα και τα Ελληνικά. Αν επιθυμούμε η γλώσσα εμφάνισης των Windows να αλλάξει στα Ελληνικά, τότε απλά επιλέγουμε τα Ελληνικά, και ακολούθως πάμε στο βήμα 7. Αν επιθυμούμε μια άλλη γλώσσα εμφάνισης του λειτουργικού μας συστήματος, επιλέγουμε Add a Windows display language in the Microsoft Store.




3. Αφού κάνουμε κλικ στην επιλογή Add a Windows display language in the Microsoft Store, μεταφερόμαστε στο κατάστημα της Microsoft, όπου μπορούμε να επιλέξουμε τη γλώσσα εμφάνισης που επιθυμούμε. Οι επιλογές είναι πολλές και περιλαμβάνουν ακόμα και τη γλώσσα των Ζουλού. Στην εικόνα πιο κάτω, έγινε απλά επιλογή της Ιταλικής γλώσσας.




4. Επιλέγουμε Get, για να ξεκινήσει η εγκατάσταση της Ιταλικής γλώσσας στον υπολογιστή μας.




5. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε τις επιλογές μας, και επιλέγουμε Install.




6. Η εγκατάσταση της Ιταλικής γλώσσας ξεκινά, ενώ ένα μήνυμα με κόκκινα γράμματα μάς ενημερώνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μερικά λεπτά, μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση.




7. Μόλις η εγκατάσταση τελειώσει, ζητείται από εμάς η επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. Μπορούμε να την κάνουμε άμεσα ή να την αφήσουμε για αργότερα. Όλες οι αλλαγές θα γίνουν με την επανεκκίνηση.




8. Με την επανεκκίνηση, όλες οι εφαρμογές των Windows θα εμφανίζονται πλέον στα Ιταλικά. Η γλώσσα συγκεκριμένων προγραμμάτων που εγκαταστήσαμε ήδη σε άλλη γλώσσα, δεν αλλάζει.







Όπως βλέπετε, ο υπολογιστής μας πλέον μιλάει Ιταλικά.

Buongiorno Principessa!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου