Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Εμποδίζουμε προηγούμενες εφαρμογές να ανοίξουν μετά από επανεκκίνηση στα Windows 10

0

 


 

Μια από τις δυνατότητες των Windows 10 είναι το άνοιγμα εφαρμογών που υποστηρίζονται από τη Microsoft (Microsoft Edge, Word, OneNote Teams κτλ.), που δεν κλείσαμε πριν κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. Με την επανεκκίνηση, όλες αυτές οι εφαρμογές ανοίγουν ξανά. Αυτό είναι χρήσιμο, στην περίπτωση που για διάφορους λόγους ο υπολογιστής μας προχώρησε σε επανεκκίνηση, χωρίς εμείς να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την εργασία μας χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Πιθανόν, να αναγκαστήκαμε κι εμείς να τον επανεκκινήσουμε για οποιονδήποτε λόγο. Αν αυτό μας ενοχλεί, μπορούμε να το εμποδίσουμε. 

 

1. Εμποδίζουμε το άνοιγμα εφαρμογών με την επανεκκίνηση

1.1. Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο με το σήμα των Windows και το γράμμα i, για να μεταφερθούμε στα Settings.

1.2. Επιλέγουμε Accounts.

1.3.Από το μενού αριστερά επιλέγουμε Sign-in options. Κάνουμε scroll down, μέχρι να δούμε τον τίτλο Restart apps. Μετακινούμε το κουμπί στο Off.


 

2. Εμποδίζουμε το άνοιγμα φακέλων με την επανεκκίνηση

2.1. Στον χώρο του Search πληκτρολογούμε File Explorer, το επιλέγουμε όταν εμφανιστεί και πατούμε Enter.

2.2. Με επιλεγμένη την καρτέλα View, ανοίγουμε την επιλογή Options και ακολούθως Change folder and search options.


 

2.3. Με επιλεγμένη την καρτέλα View, βρίσκουμε την επιλογή Restore previous folder windows at log-on και την απενεργοποιούμε. Ακολούθως, Apply και ΟΚ.


 

3. Απενεργοποίηση προγραμμάτων από το Startup

Αν έχουμε κάνει τα πιο πάνω, αλλά παρόλα αυτά κάποια εφαρμογή συνεχίζει να ανοίγει κάθε φορά που ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, τότε θα πρέπει να ψάξουμε μέσα στα προγράμματα που έχουμε επιλεγμένα να ανοίγουν μαζί με τα Windows.

Πάμε στα Settings, από εκεί Apps και Startup. Τοποθετούμε στο Off τις εφαρμογές που δεν επιθυμούμε να ξεκινούν με τα Windows. 

Έχουμε υπόψη ότι η απενεργοποίηση κάποιων προγραμμάτων έχει κάποιες συνέπειες. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιούμε το OneDrive και το απενεργοποιήσουμε από το Startup, τότε δεν θα γίνεται συγχρονισμός των αρχείων μας, ώσπου να το ανοίξουμε. Αν απενεργοποιήσουμε το antivirus μας από το Startup, τότε δεν θα υπάρχει προστασία από αυτό, ώσπου να το ανοίξουμε.


 

ΤΙΠ

Οι εφαρμογές που ανοίγουν με την επανεκκίνηση είναι εφαρμογές της Microsoft ή εφαρμογές που πήραμε από το Microsoft Store. Για παράδειγμα: Microsoft Edge, Word, OneNote, Teams, Notepad, Paint, Netflix κτλ. Άλλες εφαρμογές που ήταν ανοιχτές πριν να κλείσει ο υπολογιστής, όπως Firefox, iTunes, SPSS κτλ., θα κλείσουν και θα χρειαστούν να ανοίξουν ξανά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου