Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Shutdown με ένα μόνο κλικ!

0



Η εποχή μας είναι η εποχή της ταχύτητας! Τα πάντα κινούνται γρήγορα! Οι γνώσεις, οι επιστήμες, η τεχνολογία! Οι άνθρωποι συνεχώς τρέχουμε να προλάβουμε κάτι. Τη δουλειά, τις λογής λογής υποχρεώσεις... Πόσες φορές δεν έχουμε χρόνο για μια βόλτα, μια συνάντηση με έναν φίλο, ένα χαλαρό μισάωρο για να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή απλά να χαλαρώσουμε...

Εντάξει, δεν τα λέμε αυτά για να αγχωθούμε περισσότερο, ούτε και μας έπιασε ... φιλοσοφική διάθεση! Απλά, στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πώς μπορούμε να κλείνουμε τον υπολογιστή μας (Shut down) με μια απλή κίνηση, αντί τρεις που εφαρμόζουμε μέχρι τώρα, και με τον τρόπο αυτό, να ... εξοικονομήσουμε μερικά δευτερόλεπτα. Μην γελάτε! Ο χρόνος είναι χρήμα, κι εμείς δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο! 

Η δημιουργία Shortcut μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας αυτή. Να πώς:

1. Κάνουμε δεξί κλικ κάπου στην επιφάνεια εργασίας μας, επιλέγουμε New και Shortcut.




2. Πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή στον χώρο κάτω από τον τίτλο Type the location of the item. Εναλλακτικά, επιλέγουμε την εντολή πιο κάτω με το mouse μας, πατούμε ταυτόχρονα Control (CTRL) και το γράμμα C στο πληκτρολόγιο, για να την αντιγράψουμε (Copy), και CTRL και V για να την επικολλήσουμε στον συγκεκριμένο χώρο:



Ακολούθως, επιλέγουμε Next.




3. Στο επόμενο παράθυρο, πληκτρολογούμε ένα όνομα για το νέο μας Shortcut. Το default όνομα είναι Shortcut.exe. Στο παράδειγμά μας εδώ, αφήνουμε μόνο τη λέξη shutdown, όπως φαίνεται πιο κάτω. Ακολούθως, επιλέγουμε Finish. 




4. To Shortcut μας βρίσκεται πλέον τοποθετημένο στην επιφάνεια εργασίας μας. Αν κάνουμε κλικ πάνω του, ο υπολογιστής μας θα σβήσει.




5. Στην περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε μια άλλη μορφή σε αυτό το ... άμορφο εικονίδιο, κάνουμε δεξί κλικ πάνω σε αυτό, προχωρούμε στα Properties, και με επιλεγμένη την καρτέλα Shortcut, πάμε στο Change Icon και αποδεχόμαστε τη συνέχεια με ένα ΟΚ. Από το νέο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε το εικονίδιο που μας εκφράζει καλύτερα, και, ακολούθως, ΟΚ, Apply και ΟΚ.




6. Να πώς φαίνεται τώρα το Shortcut μας στην επιφάνεια εργασίας μας. Πολύ καλύτερα, έτσι;




7. Αν τώρα, θέλουμε να το διώξουμε εντελώς από την επιφάνεια εργασίας μας, επειδή προτιμούμε αυτή να είναι καθαρή από οτιδήποτε, τότε μπορούμε να κάνουμε δεξί κλικ στο Shortcut, και, ακολούθως, Pin to Taskbar. Μόλις δούμε ότι το Shortcut μετακινήθηκε στο Taskbar, το μετακινούμε από την επιφάνεια εργασίας κάπου αλλού, έτσι ώστε να μην φαίνεται και εκεί. Για παράδειγμα, το τοποθετούμε στα Documents. 




Πλέον, με ένα απλό κλικ στο συγκεκριμένο εικονίδιο, μπορούμε να σβήσουμε τον υπολογιστή μας, εξοικονομώντας κινήσεις και χρόνο. 


ΤΙΠ

Μπορούμε να αλλάξουμε την εντολή στο βήμα 2, ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά:


Command Shortcut Icon Type
Shutdown.exe /r /t 00 Restart
rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0 Sleep
rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState Hibernate
Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation Lock PC





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου