Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Εξαγωγή ήχου από βίντεο

0



Σε παλαιότερες αναρτήσεις αναφερθήκαμε στο θέμα της εξαγωγής ήχου από βίντεο. Είτε τα βίντεο αυτά βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας, είτε τα έχουμε βρει στο διαδίκτυο, το θέμα παραμένει πάντα δημοφιλές, και αυτό κυρίως εξαιτίας της επιθυμίας μας να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αγαπημένα μας τραγούδια, χωρίς την παρουσία του βίντεο.

Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πώς μία δωρεάν εφαρμογή, που εύκολα μπορούμε να τη βρούμε από το Microsoft Store των Windows 10, μπορεί να μας βοηθήσει, εύκολα και γρήγορα, να πάρουμε ήχο από βίντεο.

1. Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο των Windows στο κάτω αριστερά μέρος του Taskbar μας. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Start. Βρίσκουμε το Microsoft Store και το επιλέγουμε.

2. Στον χώρο του Search πληκτρολογούμε το εξής: My Mp4 to Mp3 Converter και πατούμε Enter.




3. Επιλέγουμε την εφαρμογή που θα εμφανιστεί με το όνομα αυτό, και κάνουμε κλικ στο Get. Περιμένουμε να εγκατασταθεί, και της επιτρέπουμε να τρέξει. Θα δούμε ένα παράθυρο, όπως το πιο κάτω, και επιλέγουμε Choose files.




4. Οι επιλογές μας είναι δύο. Να επιλέξουμε βίντεο που βρίσκεται ήδη αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας ή βίντεο που βρίσκεται στο Youtube. Για τους σκοπούς της ανάρτησης αυτής, επιλέγουμε Youtube.




5. Αντιγράφουμε τη διεύθυνση του βίντεο και την επικολούμε στον στον διαθέσιμο χώρο. Ακολούθως, κάνουμε κλικ στο ΟΚ και αναμένουμε να φορτώσει το βίντεο.




6. Μόλις το βίντεο μας είναι έτοιμο για μετατροπή, επιλέγουμε Start Conversion. Αναμένουμε, και μόλις πάρουμε το μήνυμα Done, ανοίγουμε τον φάκελο και βρίσκουμε το ηχητικό πλέον αρχείο μας (Open MP3 folder). Η τοποθεσία του φακέλου βρίσκεται από προεπιλογή εδώ: 

C:\Users\User's Name\Music\My MP4 to MP3 Converter




Με τον ίδιο τρόπο εργαζόμαστε όταν το βίντεό μας είναι ήδη αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας, με τη διαφορά ότι αντί να επικολλήσουμε διεύθυνση, το βρισκουμε και το επιλέγουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες.

ΤΙΠ

Το Microsoft Store διαθέτει δεκάδες εφαρμογές, πολλές από αυτές δωρεάν, που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν πολύ στις καθημερινές μας εργασίες και όχι μόνο. Από το Spotify και το Netflix, μέχρι το Photoshop (μέρος των δυνατοτήτων του), εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο, φωτογραφιών, διασκεδαστικών παιγνιδιών για όλα τα γούστα και πολλά άλλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου