Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Πώς μπορώ να κατεβάσω ήχο ή βίντεο από το Youtube

1



Tο θέμα αυτό με απασχόλησε και με απασχολεί πολύ. Φαντάζομαι, όμως, ότι απασχολεί και πολλούς από εσάς, αφού η χρήση βίντεο από το Youtube και σε περιπτώσεις που είμαστε offline είναι πολλές φορές απαραίτητη.

Βρήκα και δοκίμασα πολλά λογισμικά, δωρεάν τα περισσότερα (DVD Video Soft, Freemake Video Converter, Any Video Converter, Free Video Converter, Youtube Video Downloader, Youtube Downloader, Internet Download Manager...). ΟΛΑ, όμως, είχαν θέματα ασφάλειας, αφού είτε τα λογισμικά antimalware τα ανίχνευαν ως potentially unwanted applications (PUA) είτε κατέβαιναν μαζί με αυτά και ένα σωρό άλλα ανεπιθύμητα πράγματα, συνδεδεμένα με malware. 

A. Κατέβασμα ήχου (mp3) ή βίντεο (mp4) από βίντεο στο διαδίκτυο, με τη χρήση προσθέτων (add-ons)

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι η χρήση προσθέτων (add-on), τα οποία προσφέρονται από πολλούς περιηγητές, όπως ο Firefox, το Pale Moon και ο Chrome. Τα πρόσθετα δεν είναι λογισμικά που εγκαθίστανται στον υπολογιστή, αλλά μικρά εφαρμογίδια που εξυπηρετούν σε καθημερινές εργασίες ρουτίνας και κάνουν την ... ηλεκτρονική μας ζωή πιο εύκολη. Δυο εύχρηστα και αποτελεσματικά πρόσθετα, που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια, είναι το Download Video and Flash και το Youtube Mp3 Podcaster. Χρησιμοποιώντας τα, μπορούμε να κατεβάσουμε ήχο ή/και βίντεο από οποιοδήποτε βίντεο στο διαδίκτυο, μέσα από μια διαδικασία απλή και σχετικά γρήγορη, το κυριότερο, όμως, αποτελεσματική και ασφαλή. Το Flash and Video Download καταβάζει μόνο βίντεο, όχι μόνο από το Youtube. Το Youtube Mp3 Podcaster κατεβάζει και ήχο και βίντεο, αλλά μόνο από το Youtube. Οι προτεινόμενοι σύνδεσμοι είναι για Firefox και Pale Moon.

Επεξηγώ πιο κάτω με ποιο τρόπο μπορούμε να κατεβάσουμε ήχο ή βίντεο, χρησιμοποιώντας το Youtube Mp3 Podcaster:

Κατέβασμα ήχου ή βίντεο από βίντεο στο διαδίκτυο, με τη χρήση του προσθέτου Youtube Mp3 Podcaster:

1. Πρώτα θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε. To παράδειγμα πιο κάτω ισχύει για τον Pale Moon. Στην περίπτωση του Pale Moon θα πρέπει πρώτα να το κατεβάσουμε στο Desktop μας, και μετά να το εγκαταστήσουμε από εκεί:
  • Επιλογή Download Anyway
  • Άνοιγμα Pale Moon > Επιλογή Tools από το menu > Add-ons > Get Add-ons από το menu αριστερά > Insert add-on from file.
  • Eπιλογή προσθέτου και open.
  • Install.
  • Θα χρειαστεί επανεκκίνηση του browser.
 





2. Βρίσκουμε το βίντεο που μας ενδιαφέρει στο Youtube. Στο κάτω μέρος του βίντεο, θα δούμε ότι ... έχει εγκατασταθεί ένα κόκκινο κεφαλάκι (Youtube Mp3 Podcaster). Κάνουμε διπλό κλικ σε αυτό.




3. Μεταφερόμαστε σε ένα άλλο παράθυρο, από το οποίο επιλέγουμε Download, όπως φαίνεται πιο κάτω:




4. Επιλέγουμε σε ποια μορφή θέλουμε να κατεβάσουμε το αρχείο μας και το αποθηκεύουμε.




5. Σε πολύ λίγο, το αρχείο μας θα έχει αποθηκευτεί στον υπολογιστή μας, στη μορφή που εμείς επιλέξαμε.


Β. Κατέβασμα ήχου (mp3) ή βίντεο (mp4) από βίντεο στο διαδίκτυο, με τη χρήση σελίδων online


Δυστυχώς, υπάρχουν φορές που τα πρόσθετα πιθανό να μην δουλέψουν, για διάφορους λόγους. Στην περίπτωση αυτή, προτείνω την online μετατροπή βίντεο από το διαδίκτυο, σε όποιο format επιθυμούμε (βίντεο ή ήχο).

Υπάρχει, όμως, και εδώ ένα ρίσκο:

Πολλές τέτοιες σελίδες περιλαμβάνουν διαφημίσεις οι οποίες οδηγούν σε σελίδες με περιεχόμενο phishing ή ακόμα με κακόβουλο λογισμικό. Είμαστε, επομένως, ιδιαίτερα προσεκτικοί που κάνουμε κλικ.

Κάποιες σελίδες που χρησιμοποιώ προς το παρόν (κανείς δεν ξέρει πότε η ανάγκη για χρήμα θα τις συνδέσει και αυτές με κάτι μη ασφαλές), είναι οι εξής:

 
FLVTO


Οι σελίδες αυτές επιτρέπουν τη μετατροπή βίντεο από το Youtube κυρίως σε μορφή mp3 ή mp4. Αρκεί να επικολλήσουμε τη διεύθυνση του βίντεο στον προβλεπόμενο χώρο, και να επιλέξουμε τη μορφή στην οποία επιθυμούμε να το μετατρέψουμε, να το κατεβάσουμε και να το αποθηκεύσουμε όπου επιθυμούμε.Προσωπικά, προτιμώ την πρώτη.


Τι έχετε εσείς να προτείνετε, σε σχέση με τη μετατροπή αρχείων βίντεο σε mp3 ή  mp4; 




1 σχόλιο :

  1. Μια πολύ καλή εφαρμογή που μπορούμε να κατεβάσουμε από το Microsoft Store των Windows 10 είναι το My Mp4 to Mp3 Converter. Μετατρέπει σε mp3 ήχο από βίντεο που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας, αλλά και από βίντεο στο Youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή