Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Επαναφορά Windows Photo Viewer στα Windows 10

0



Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, το Windows Photo Viewer ήταν η προεπιλεγμένη εφαρμογή για την προβολή των εικόνων και των φωτογραφιών μας. Αυτό μάς έδινε τη δυνατότητα να τυπώσουμε με διάφορους τρόπους τις εικόνες μας, να τις επισυνάψουμε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να τις αποθηκεύσουμε σε cd.

Τα Windows 10, παρόλα αυτά, χρησιμοποιούν ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα των αρχείων εικόνας την εφαρμογή Photos. H εφαρμογή Windows Photo Viewer δεν υπάρχει καν ως επιλογή, αν κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα μας και Open with.

Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να επαναφέρουμε το Windows Photo Viewer ως επιλογή για άνοιγμα των εικόνων μας, και πώς μπορούμε να το καθορίσουμε ως default εφαρμογή για τον σκοπό αυτό. 

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα πιο κάτω βήματα, θα πρέπει να έχουμε εγγραφεί ως διαχειριστές στα Windows, με άλλα λόγια, ο λογαριασμός που χρησιμοποιούμε στα Windows να είναι λογαριασμός διαχειριστή (Administrator).
  •  Κατεβάζουμε το πιο κάτω αρχείο (από το How to Geek) και το αποθηκεύουμε στην Επιφάνεια Εργασίας μας:

https://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2017/03/Activate-Windows-Photo-Viewer-on-Windows-10.zip
 
  • Κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο που είναι συμπιεσμένο (zip). Στο μενού του παραθύρου που θα ανοίξει, επιλέγουμε Extract και Extract All. 
  • Επιλέγουμε τοποθεσία για τον φάκελό μας (Desktop), και ακολούθως Extract.
  • Κάνουμε διπλό κλικ στον φάκελο που μόλις ξεζιπάραμε. Μέσα υπάρχουν δύο αρχεία. Ένα για να ενεργοποιήσουμε το Photo Viewer, μέσω του Registry, και ένα για να το απενεργοποιήσουμε, σε περίπτωση που μελλοντικά δεν το χρειαζόμαστε.
  • Εφόσον θέλουμε να επαναφέρουμε το Photo Viewer ως επιλογή, κάνουμε διπλό κλικ στο πρώτο αρχείο (Activate Photo Viewer in Windows 10). Αν χρειαστεί άδεια για να προχωρήσουμε, αποδεχόμαστε με Run, Yes, Yes και OK.
  • Τώρα πλέον, με δεξί κλικ στις φωτογραφίες μας μπορούμε να επιλέξουμε Open with Windows Photo Viewer. Υπάρχει επίσης η επιλογή για άνοιγμα όλων των αρχείων ίδιου τύπου με την εφαρμογή αυτή.



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου