Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Αλλάζουμε το μέγεθος και το χρώμα του mouse!

0



Υπάρχουν φορές που όλοι θέλουμε μια αλλαγή στη ζωή μας. Νιώθουμε ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό.

Όχι! Μην πάει ο νους σας κάπου μακριά! Δεν μιλώ ούτε για αλλαγή χώρας διαμονής, ούτε για εκμάθηση ... τούμπας στη θέση της συνηθισμένης πλέον κιθάρας, ούτε καν για αλλαγή αυτοκινήτου. Αναφέρομαι απλά, στην αλλαγή της εμφάνισης του ποντικιού μας, ή αλλιώς του mouse μας!

Πιθανότατα να μην μας έχει απασχολήσει ποτέ κάτι τέτοιο, και το συνηθισμένο άσπρο βελάκι να μας ικανοποιεί και να ... γεμίζει τη ζωή μας. Αν, όμως, επιθυμούμε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται, τότε ... απλά το αλλάζουμε! 

Πώς; 

Αυτό θα δούμε στη συνέχεια.

Α. Τι ξέραμε ως τώρα

Πριν κυκλοφορήσουν τα Windows 10, το Control Panel μάς πρόσφερε (και μας προσφέρει ακόμα) τη δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης του mouse μας, ως εξής:

Τρόπος 1 

1. Μπαίνουμε στο Control Panel ως εξής: Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R, γράφουμε Control Panel και κλικ στο ΟΚ.

2. Έχοντας επιλεγμένο το View by Large icons (πάνω δεξιά), κάνουμε κλικ στο Mouse.




3.Από το μενού επιλέγουμε Pointers, και ακολούθως, ανοίγουμε τις επιλογές κάτω από τον τίτλο Scheme. Επιλέγοντάς τις, μπορούμε να έχουμε προεπισκόπηση του πώς θα φαίνεται το mouse μας αν προχωρήσουμε στο Apply και ΟΚ. Κάνουμε την επιλογή μας, και φυσικά, Apply και ΟΚ.




Τρόπος 2

1. Μπαίνουμε στο Control Panel ως εξής: Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R, γράφουμε Control Panel και κλικ στο ΟΚ.

2. Έχοντας επιλεγμένο το View by Category (πάνω δεξιά), κάνουμε κλικ στο Ease of Access.




2.Ακολούθως, επιλέγουμε Change how your mouse works, όπως φαίνεται πιο κάτω:




3. Στο νέο παράθυρο που θα μεταφερθούμε, επιλέγουμε πώς θέλουμε να φαίνεται το mouse μας, Apply και ΟΚ.




Β. Τι αλλάζει με την έκδοση 1903 στα Windows 10

Οι πιο πάνω επιλογές που ίσχυαν, αλλά ισχύουν και τώρα, με την κυκλοφορία των Windows 10, έδιναν και δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής του mouse μας σε μέγεθος και χρώμα, αλλά από άσπρο σε μαύρο και αντίστροφα μόνο. Με την έκδοση 1903 μάς δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τόσο το μέγεθος του mouse μας όσο και το χρώμα του, έχοντας στη διάθεσή μας απεριόριστες επιλογές χρωμάτων. 

Να πώς:

1.  Πάμε στα Settings, πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα I. Ακολούθως, επιλέγουμε Ease of Access, όπως φαίνεται πιο κάτω:




2.  Από το μενού αριστερά, επιλέγουμε Cursor & pointer. Έπειτα... ξεκινούμε το παιγνίδι! Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος του mouse τραβώντας τον δείκτη δεξιά ή αριστερά, αλλά και να επιλέξουμε το χρώμα που εμείς επιθυμούμε. Αν δεν μας ικανοποιούν τα χρώματα που μας προσφέρονται, μπορούμε να επιλέξουμε ένα άλλο, επιλέγοντας Pick a custom pointer colour. Αυτό ήταν! Η αλλαγή που θέλαμε, έγινε! Δεν είναι και λίγο πράγμα ένα πολύχρωμο και ευφάνταστο mouse!!! Μπορούμε να ρωτήσουμε και ... τη γάτα μας!









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου