Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Wolfram Alpha και γινόμαστε ... σοφότεροι!

0



Όταν σκεφτόμαστε αναζήτηση στο Internet, το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Google. Ίσως και το Bing. Πιθανό και το DuckDuckGo... Όμως, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στο διαδίκτυο μια ... υπολογιστική μηχανή γνώσης (computational knowledge engine) που αντί να μας φέρει τη σελίδα στην οποία βρίσκεται αυτό που ψάχνουμε, θα μας οδηγήσει αυτόματα σε υπολογισμό της απάντησης που θέλουμε.

Πρόκειται για τη Wolfram Alpha, η οποία έχει δημιουργηθεί από τη Wolfram Research, την εταιρεία που είναι γνωστή για το πρόγραμμα Mathematica. Έχει πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες, και από τη στιγμή που θα τη γνωρίσουμε, θα την προσθέσουμε στους σελιδοδείκτες μας, για ευκολότερη πρόσβαση και χρήση. 

Τι μπορεί, όμως, να κάνει η Wolfram Alpha;


 1.  Κάνει συγκρίσεις

Αν, για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε μια σύγκριση ανάμεσα στoν Μότσαρτ και τον Μπετόβεν, απλά γράφουμε στον κενό χώρο τα δύο ονόματα, στα Αγγλικά, και στη μέση τοποθετούμε VS. Θα μας εμφανίσει τα πάντα που αφορούν στους δύο συνθετες: από τον τόπο και χρόνο γέννησής τους, μέχρι το γράφημα με το ιστορικό αναζητήσεων των ονομάτων τους στη Wikipedia!

2. Ανακαλύπτει τη θέση μας!

Ρωτώντας Where am I, μας λέει πού βρισκόμαστε, με βάση την ΙΡ διεύθυνσή μας.

3. Δίνει πληροφορίες για οποιαδήποτε λέξη γράψουμε

Αν κάνουμε αναζήτηση για κάτι φαγώσιμο, θα μας πληροφορήσει για τις θερμίδες και τις βιταμίνες του. Αν κάνουμε αναζήτηση για μια χώρα, θα μας πει όλα όσα χρειαζόμαστε, ακόμα και πληροφορίες για το κατά κεφαλήν εισόδημα, τον μέσο όρο ζωής και το συνολικό μήκος των δρόμων! Γράφουμε μόνο το όνομα αυτού που ψάχνουμε. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό!

4. Υπολογίζει μέρες

Για παράδειγμα Πόσες μέρες μέχρι τις 21 Ιουνίου; Φυσικά, θα το πούμε στα Αγγλικά: Days until 21st June. 

5. Δημιουργεί τυχαίους κωδικούς

Με μια εντολή του τύπου 6 characters password, μπορεί να μας τακτοποιήσει άμεσα!

6. Ανακαλύπτει αν είμαστε μεθυσμένοι!

Αρκεί να ρωτήσουμε: Am I drunk? Φυσικά, θα μας ρωτήσει κάποιες πληροφορίες, τις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε.

7. Μας πληροφορεί για το πόσο συνηθισμένο είναι το όνομά μας

Απλά γράφουμε το όνομά μας στον κενό χώρο και πατούμε Enter!

8. Μας ανακοινώνει αν είμαστε χοντροί!

Απλά ρωτούμε: Am I fat;

9. Μας βρίσκει λέξεις για να παίξουμε Φυτά και Ζώα στα Αγγλικά!

Πληκτρολογούμε: words beginning with j

10. Βρίσκει το αποτέλεσμα εξισώσεων!

Ρίξτε μέσα μια δύσκολη μαθηματική πρόταση και θα τη λύσει για σας! Οποιανδήποτε! Αν σας δυσκολεύουν τα σύμβολα, ετοιμάστε την στο Math Input Pannel, το οποίο ήδη έχουμε παρουσιάσει εδώ: Εσύ ήξερες το Math Input Panel;


Και πολλά άλλα, τα οποία μπορούμε να βρούμε ομαδοποιημένα κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. Αν, εν τω μεταξύ, ανακαλύψετε κάτι άλλο που μπορεί να κάνει το Wolfram Alpha, γράψτε μας το στα σχόλια πιο κάτω!

Και ... καλή αναζήτηση!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου