Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Συγχώνευση σχημάτων (merge) στο Power Point

0



Αλήθεια, διερωτηθήκατε ποτέ πώς μπορούμε να φτιάξουμε ασκήσεις με ... σύνολα, όπως αυτήν πιο πάνω; Τομή, ένωση, ασυμπλήρωτο... Μαθηματικές έννοιες που πιθανό να μην θυμόμαστε όλοι, αλλά που σίγουρα είχαν την τιμητική τους σε κάποιο στάδιο της μαθητικής ή της φοιτητικής μας ζωής. 

Όχι, σίγουρα η ενότητα Σύνολα δεν είναι το θέμα μας εδώ. Παρόλα αυτά, η ανάρτηση θα βοηθούσε και αν ακόμα μιλούσαμε μόνο γι' αυτά. Το θέμα μας σήμερα έχει να κάνει με την ένωση/συνδυασμό (merge) των σχημάτων που υπάρχουν στο Power Point. Μπορούμε να ενώσουμε όσα σχήματα θέλουμε, δημιουργώντας ένα καινούριο.

Να πώς:

1. Ανοίγουμε το Power Point και ετοιμάζουμε τα σχήματα που θέλουμε να ενώσουμε. Επιλέγουμε Insert από το μενού, και ακολούθως Shapes.




2. Ας πάρουμε το σχήμα του κύκλου.




3. Σχεδιάζουμε δύο κύκλους (ή περισσότερους), τους οποίους τοποθετούμε όπως επιθυμούμε.




4.  Επιλέγουμε και τους δύο κύκλους μας: κρατώντας το πλήκτρο του Shift πατημένο, κάνουμε κλικ πρώτα στον ένα και μετά στον άλλο κύκλο.




5. Από το μενού, επιλέγουμε Shape Format.




6. Κάπου στα αριστερά του μενού, θα δούμε την επιλογή Merge Shapes. Πατώντας το τριγωνάκι στα δεξιά της επιλογής αυτής, θα δούμε ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές, τις οποίες μπορούμε να δοκιμάσουμε, έτσι ώστε να δούμε το αποτέλεσμα που αναπαράγουν.




7. Για να πάρουμε το αποτέλεσμα της αρχικής εικόνας, επιλέγουμε Combine.




8. Αυτό ήταν. Οι κύκλοι μας συνδυάστηκαν όπως πιο κάτω:




Τώρα μπορούμε αν θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα τους, να προσθέσουμε κείμενο μέσα στα διάφορα μέρη τους κτλ.

Μικρά, απλά και "ασήμαντα" χαρακτηριστικά, αλλά πολύ απαραίτητα όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε. Και συνήθως δεν μας αρέσει να χάνουμε χρόνο. Σωστά; ;) 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου