Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Πώς να αποθηκεύσουμε τις εικόνες εισόδου των Windows (Spotlight Lock Screen Pictures)

0



Ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 10 είναι οι διαφορετικές εικόνες που εμφανίζονται κάθε φορά με την είσοδό μας σε αυτά, λίγο πριν μας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης. Πολλές από αυτές είναι πραγματικά πολύ όμορφες και θα μπορούσαμε άνετα να τις χρησιμοποιήσουμε για φόντο εργασίας (Desktop Background). Πού βρίσκονται, όμως, και πώς μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στη συλλογή των φωτογραφιών μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε, όποτε θέλουμε;

Η απάντηση περνά μέσα από κάποια διαδικασία, η οποία περιγράφεται πιο κάτω:


  1. Ανοίγουμε το Windows Explorer, κάνοντας κλικ στον φάκελο πάνω στο taskbar μας:




2. Επιλέγουμε This PC και ακολούθως Local Disk (C:):

 


3.Τικάρουμε την επιλογή Hidden items στο μενού, όπως φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο πιο κάτω, και ακολούθως επιλέγουμε Users:




4. Ακολουθούμε την εξής διαδρομή:

Users > Our Username > AppData > Local > Packages >  Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy > LocalState > Assets

Μεταφερόμαστε έτσι στο πιο κάτω παράθυρο, που περιέχει ένα σωρό από αρχεία με ... ακαταλαβίστικα ονόματα. Κάνοντας κλικ στο Size, τα σειροθετούμε με βάση το μέγεθός τους:




5. Τα μεγαλύτερα από αυτά τα αρχεία είναι οι εικόνες που ψάχνουμε. Θα πρέπει να πούμε, ωστόσο, ότι πολύ λίγες από αυτές θα βρούμε, αφού οι παλαιότερες διαγράφονται μετά από κάποιες μέρες, δίνοντας τη θέση τους στις πιο νέες. Κάνοντας διπλό κλικ σε ένα από τα αρχεία, θα μας ζητηθεί να το ανοίξουμε με ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών. Στην εικόνα επιλέγεται το Photo Viewer (θα μπορούσε αντίστοιχα να επιλεγεί το Photos):




6.  Αφού καταλήξουμε στο ποιες εικόνες θέλουμε να αποθηκεύσουμε, τις επιλέγουμε, με δεξί κλικ τις αντιγράφουμε (copy), και ακολούθως, με δεξί κλικ τις επικολλούμε (paste) εκεί που θέλουμε. Προσοχή, όμως: οι εικόνες ακόμη δεν είναι προσβάσιμες ως εικόνες. Όπως βλέπουμε πιο κάτω, η συγκεκριμένη εικόνα φαίνεται σαν ένα άσπρο κενό αρχείο, με ένα σωρό γράμματα και αριθμούς για όνομα:




7. Για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην εικόνα, θα πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο, και ακολούθως rename. Δίνουμε το όνομα που θέλουμε, φροντίζοντας στο τέλος να προσθέσουμε αυτό: .jpg

Πλέον, το αρχείο, η εικόνα μας, φαίνεται όπως πιο κάτω:




Τώρα, μπορούμε να την αποθηκεύσουμε όπου θέλουμε, να την χρησιμοποιήσουμε ως background, να την αντιγράψουμε κάπου αλλού κτλ. 


ΤΙΠ

Αν μια εικόνα μας αρέσει την ώρα που μπαίνουμε στα Windows, κάνουμε την πιο πάνω διαδικασία αμέσως. Δεν ξέρουμε πότε θα ... εξαφανιστεί, και τότε τη χάσαμε μια για πάντα!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου