Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Εκτύπωση Power Point διαφανειών με σημειώσεις

0



Θα αναμέναμε να ήταν κάτι ... απλό. Αυτονόητο. Ή τουλάχιστον εμφανές. Δεν είναι. Η εκτύπωση διαφανειών μιας παρουσίασης Power Point, μαζί με τις σημειώσεις που παίρνουμε στο κάτω μέρος (notes), χρειάζεται ειδική διαδικασία.

Τουλάχιστον, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να το πετύχουμε, είναι απλά και χρειάζονται μόνο ελάχιστα κλικ. Ας είναι!

A. Xρησιμοποιώντας την εντολή Print

1. Ανοίγουμε την παρουσίαση με τις σημειώσεις μας. Επιλέγουμε File και ακολούθως Print. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν δεξιά,  κάνουμε κλικ στο Full Page Slides και ακολούθως στο Notes Pages, όπως φαίνεται πιο κάτω:




2. Επιλέγουμε Print. Οι διαφάνειές μας θα τυπωθούν με τις σημειώσεις μας από κάτω.




Το μειονέκτημα της πιο πάνω μεθόδου είναι ότι σε κάθε σελίδα τυπώνεται μόνο μία διαφάνεια. Αν έχουμε πολλές διαφάνειες σε μια παρουσίαση, αυτό είναι πρόβλημα. Άστε που είναι και σπατάλη χαρτιού. Για να τυπώσουμε περισσότερες διαφάνειες σε μία σελίδα, επιλέγουμε τον επόμενο τρόπο.


Β. Χρησιμοποιώντας την εντολή Export

1. Ανοίγουμε την παρουσίαση με τις σημειώσεις μας. Επιλέγουμε File και ακολούθως Export. Στις επιλογές που εμφανίζονται δεξιά του μενού, επιλέγουμε δύο φορές Create Handouts, όπως φαίνεται παρακάτω:




2. Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγουμε Notes next to slides, και ακολούθως ΟΚ.




3. Οι διαφάνειες της παρουσίασής μας θα ανοίξουν σε ένα αρχείο Word, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις από αυτές σε κάθε σελίδα, με τις σημειώσεις μας δίπλα:




ΤΙΠ

Οι επιλογές Print και Export προσφέρουν και άλλες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την εκτύπωση της παρουσίασής μας σε PDF αρχείο. Η ανάρτηση αυτή αφορά μόνο στην εκτύπωση διαφανειών μαζί με τις σημειώσεις της παρουσίασης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου