Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Missing Desktop!

0



Υπάρχουν φορές που, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, η επιφάνεια εργασίας μας (Desktop) ξαφνικά εξαφανίζεται (OK, παραδέχομαι ότι η εικόνα πιο πάνω μπήκε ... για να ελκύσει αναγνώστες!). Ίσως κάποιο malware, ίσως κάποιο πρόγραμμα μπλοκάρει την διαδικασία explorer.exe και δεν την αφήνει να λειτουργήσει.

Όταν συμβεί αυτό, δεν μπορούμε να δούμε ούτε το Start menu, ούτε τα εικονίδια πάνω στην επιφάνεια εργασίας, ούτε το Taskbar. Η οθόνη είναι απλά άδεια. Παράξενα άδεια. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Το ... τίποτα, βέβαια, είναι σχετικό, διότι στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, για να διορθώσουμε την τόσο ενοχλητική αυτή κατάσταση.

Πρώτα απ' όλα, ΔΕΝ αγχωνόμαστε. Το άγχος μόνο κακό μπορεί να μας κάνει! Αντίθετα, παίρνουμε βαθιές ανάσες, και προχωρούμε παρακάτω:

Πατούμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Shift, Control και Escape, για να μεταφερθούμε στο Task Manager. Ακολούθως, επιλέγουμε More Details.




Επιλέγουμε File, και ακολούθως Run new task.
 



Στον κενό χώρο πληκτρολογούμε explorer.exe και ακολούθως ΟΚ.


Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η επιφάνεια εργασίας μας θα επανέλθει. Όμορφη και ωραία! Πλέον μπορούμε να διερευνήσουμε τους λόγους που προκάλεσαν το επεισόδιο αυτό.

Αν, παρόλα αυτά, η επιφάνεια εργασίας μας δεν επανέλθει, τότε θα χρειαστεί περεταίρω διερεύνηση, και στη συνέχεια κάποια πιο δραστικά μέτρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου