Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Χρησιμοποιούμε φατσούλες (emoji - kaomoji) και σύμβολα (symbols) στα κείμενά μας

0



Πώς μπορώ να βάλω φατσούλα (emoji) σε ένα email ή σε ένα κείμενο στη Word? Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σύμβολο στα γρήγορα (symbols); Και πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω σύμβολα για να εκφράσω συναισθήματα (kaomoji); 

Ερωτήματα που πιθανό να μας έχουν απασχολήσει, αλλά δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα, αφού η χρήση των smart phones μάς λύνει σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό τα χέρια. Παρόλα αυτά, μπορούμε πολύ εύκολα και απλά να εργαστούμε και από τον υπολογιστή μας, τοποθετώντας emoji, kaomoji και symbols όπου επιθυμούμε.

Να πώς:

Ξεκινούμε να γράφουμε το κείμενό μας. Στη Word, στο Power Point, στο email μας, σε ένα φόρουμ ... οπουδήποτε. Στο σημείο που θέλουμε να προσθέσουμε κάτι από τα πιο πάνω, σταματούμε και πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το πλήκτρο με το σύμβολο της τελείας. Αμέσως θα εμφανιστεί μπροστά μας αυτό:




Εδώ πέρα βρίσκεται ό,τι χρειαζόμαστε: φατσούλες και σύμβολα. Όπως θα παρατηρήσουμε στο πάνω μέρος, υπάρχουν τρεις ενότητες περιεχομένου: Εmoji, Κaomoji και Symbols. Στην εικόνα πιο κάτω, είναι επιλεγμένα τα Emoji. Στο κάτω μέρος, θα δούμε ότι και αυτά είναι κατανεμημένα σε κατηγορίες:




Πιο κάτω, έχουμε επιλεγμένα τα emoji, και από αυτά, την κατηγορία με την καρδούλα, Μπορούμε να επιλέξουμε το emoji που επιθυμούμε, το οποίο θα τοποθετηθεί αυτόματα στο κείμενό μας.




Πιο κάτω επιλεγμένη είναι η ενότητα των Κaomoji. Στο κάτω μέρος και πάλι, οι κατηγορίες στις οποίες αυτά είναι κατανεμημένα:




Και πιο κάτω, έχουμε επιλεγμένη την ενότητα Symbols. Η ενότητα αυτή είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη όταν χρειαζόμαστε ένα κλάσμα, μια μονάδα μέτρησης, ένα μαθηματικό σύμβολο στα γρήγορα. Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή Symbols, μέσα από τη Word, αλλά αυτή εδώ η διευκόλυνση μάς βοηθά να κερδίσουμε χρόνο και κόπο.




Και η ενότητα των συμβόλων έχει διάφορες κατηγορίες, με ποικιλία επιλογών, όπως φαίνεται πιο κάτω. Επιλέγουμε το σύμβολο που χρειαζόμαστε, και αυτό αυτόματα τοποθετείται μέσα στο κείμενό μας.




Τώρα τελευταία, μπορούμε να κάνουμε και το εξής: 

Ας υποθέσουμε ότι καθώς πληκτρολογούμε θέλουμε να προσθέσουμε ένα τριαντάφυλλο. Γράφουμε rose, και θα εμφανιστεί μπροστά μας το τριαντάφυλλο. Επιλέγοντάς το, η λέξη rose θα αντικατασταθεί από το emoji.




Μια εισήγηση στη Microsoft από μένα, σε μια μελλοντική ενημέρωση: Μια ενότητα στα σύμβολα που αφορά σε μουσική σημειογραφία. Ένας φθόγγος τετάρτου, δυο όγδοα, ένα κλειδί του ΣΟΛ... Τα χρειαζόμαστε και αυτά, πολύ περισσότερο από ένα σύμβολο ... ροχαλητού ή απλά τον αριθμό 0... 

Εσείς τι άλλο εισηγείστε;  🎵   🎹   🎼




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου