Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

APA Style

1



Το ΑΡΑ Style αποτελεί έναν, αν όχι τον πιο δημοφιλή, από τους πιο δημοφιλείς τρόπους συγγραφής ακαδημαϊκών κειμένων. Τα περισσότερα πανεπιστήμια τον προτιμούν, χωρίς, βέβαια, να παραγνωρίζουμε και όλους τους άλλους τρόπους, για τους οποίους η Word προνοεί, τουλάχιστον για την παρουσίαση των αναφορών μας τόσο μέσα στο κείμενο όσο και στο τέλος του:




Επειδή όσο εξοικειωμένοι και να είμαστε με κάτι, στην προκειμένη περίπτωση με το ΑΡΑ Style, πάντα έρχεται ώρα που διερωτώμαστε αν προχωρούμε σωστά, χρειάζεται να έχουμε μια πηγή αναφοράς, κατανοητή και εύχρηστη, που να μας λύνει τα χέρια. Για παράδειγμα ... για το πόσα πρέπει να είναι τα περιθώρια αριστερά και δεξιά της σελίδας, πώς γίνονται οι πίνακες, πού μπαίνει κεφαλαίο αρχικό και πού όχι, πότε οι τίτλοι είναι bold ή όχι, πώς επισημαίνεται μια ηλεκτρονική αναφορά κτλ. 

Για όλα αυτά υπάρχει, βέβαια, βιβλίο-οδηγός, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται κανείς για το APA. Το βιβλίο δεν διατίθεται δωρεάν, υπάρχουν, όμως, κάποιες χρήσιμες αναφορές, στις σελίδες του American Psychological Association:


Παρόλα αυτά, και επειδή σκοπός είναι η αγορά του βιβλίου, ίσως δεν βρούμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν στους παραπάνω συνδέσμους.

Στη σελίδα που ακολουθεί πιο κάτω, μπορούμε να βρούμε τα πάντα:


Απλά την κρατούμε στους σελιδοδείκτες μας, και όποτε χρειαστούμε κάτι, ανατρέχουμε σε αυτήν.

Καλό γράψιμο!!!




1 σχόλιο :