Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Εσύ ήξερες το Math Input Panel;

0



Είναι αλήθεια ότι όσο πειραματίζεσαι, ανακαλύπτεις! Και μπορεί για κάποιους που μας διαβάζουν αρκετά πράγματα να φαίνονται γνωστά ή αδιάφορα, όμως για κάποιους άλλους είναι εντελώς καινούρια και βοηθητικά. 

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζουμε σήμερα το Math Input Panel.

To Math Input Panel (Πίνακας Εισόδου Μαθηματικών Παραστάσεων) είναι μια εφαρμογή που υπάρχει στα Windows και μας βοηθά να προσθέτουμε μαθηματικές παραστάσεις σε κείμενα που ετοιμάζουμε.

Το βρίσκουμε κρυμμένο στα Windows Accessories (Βοηθήματα) του Υπολογιστή μας.

Μόλις το ανοίξουμε, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, όπου μπορούμε με το mouse να γράψουμε-ζωγραφίσουμε τις μαθηματικές παραστάσεις που θέλουμε να εισαγάγουμε στο κείμενό μας.




Από τη στιγμή που έχουμε γράψει μέσα στο παράθυρο, εμφανίζεται πιο πάνω η παράστασή μας με ηλεκτρονικούς χαρακτήρες. Αν έχουμε κάνει λάθος, υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουμε, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία στα δεξιά του παραθύρου. 

Μόλις πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, επιλέγουμε Insert (Εισαγωγή) στο κάτω δεξιά μέρος του παραθύρου και ακολούθως Paste (Επικόλληση) στο κείμενό μας. 

Έτοιμο! Πολύ πιο εύκολο από το ψάξιμο στα Symbols και σίγουρα πιο πρακτικό από τα όσα προσφέρει η μέθοδος Insert Object (Mathematics Equations)!

Από το κεντρικό παράθυρο του Math input panel κάνοντας κλικ στο History (Iστορικό) μπορούμε να δούμε και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραστάσεις που δημιουργήσαμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου