Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Διαμόρφωση του μενού Send To

0



Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι από εμάς θα προσέξαμε ότι κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο μας, εμφανίζονται αρκετές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες και μία που τιτλοφορείται Send To. Επιλέγοντάς την, θα δούμε να εμφανίζεται μπροστά μας κάτι παρόμοιο με την εικόνα πιο πάνω. Με δυο λόγια, υπάρχουν επιλογές για αποστολή του αρχείου μας σε διάφορους προορισμούς, από μια συσκευή Bluetooth μέχρι έναν αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεομοιοτύπου.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα, το μενού αυτό με τις επιλογές να έχει μέσα ό,τι εμείς θέλουμε; Ό,τι χρησιμοποιούμε πιο συχνά και ό,τι μάς βολεύει περισσότερο;

Για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα πρώτα να μπούμε στον φάκελο με τα στοιχεία του μενού Sent To. Ανοίγουμε, λοιπόν, ένα παράθυρο Explorer (πατούμε το εικονίδιο της αναζήτησης, πληκτρολογούμε Explorer, και επιλέγουμε File Explorer ή εναλλακτικά πατούμε μαζί το πλήκτρο των Windows και το γράμμα Ε), και στην μπάρα της διεύθυνσης κάνουμε copy αυτό:  shell:sendto  

Πατώντας Enter, οδηγούμαστε στον φάκελο με τα στοιχεία του Send To, που μοιάζει κάπως έτσι: 




Παρατηρώντας τα στοιχεία του φακέλου, θα συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν κάποια που δεν χρειάζονται να εμφανίζονται εκεί μέσα. Μπορούμε, λοιπόν, να τα επιλέξουμε και να τα σβήσουμε. Προσωπικά, διαγράφω τώρα αμέσως, το Fax recipien.

Πώς μπορούμε, όμως, να προσθέσουμε άλλα στοιχεία;

Αρκεί να πατήσουμε δεξί κλικ κάπου μέσα στο πιο πάνω παράθυρο και να επιλέξουμε New και Shortcut. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, αναζητούμε το στοιχείο που θέλουμε να προσθέσουμε, επιλέγουμε Next και Finish. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε όσα στοιχεία επιθυμούμε. 

Κάνοντας πλέον δεξί κλικ σε ένα αρχείο μας, και ακολούθως Send To, θα εμφανίζονται τα στοιχεία που εμείς επιλέξαμε. Κατά συνέπεια, θα στέλλουμε ένα αρχείο μας όπου θέλουμε, με ένα τρόπο εύκολο, γρήγορο και πρακτικό. 'Ετσι απλά. :)




ΤΙΠ

Στέλνοντας τα αρχεία μας εκεί όπου εμείς επιλέξαμε, δεν σημαίνει ότι αυτά μετακινούνται και από την επιφάνεια εργασίας μας ή από την αρχική τους τοποθεσία. Αν δεν επιθυμούμε την παραμονή τους εκεί, τα διαγράφουμε, αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι έχουν μετακινηθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου