Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Πώς βρίσκω τον κωδικό του Wi-Fi μου;

0


Υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε άμεσα τον κωδικό του ασύρματου δικτύου μας. Και συνήθως είναι αυτές τις φορές που τον ξεχνούμε! Ψάχνουμε σε χαρτάκια, ανατρέχουμε σε σημειώσεις, βάζουμε μπρος τη μέθοδο της δοκιμής και της πλάνης! Τίποτα! Πάει! Τον έχουμε ξεχάσει... Δεν είναι λίγοι αυτοί που, σε τέτοιες περιπτώσεις, αναζητούν βοήθεια στον πάροχο της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο. Καλή σκέψη. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να ανακαλύψουμε τον χαμένο κωδικό, εύκολα, απλά και ανώδυνα, με λίγα μόνο κλικ.

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας φορητός υπολογιστής που συνδέεται μια φορά με ένα ασύρματο δίκτυο, θυμάται τον κωδικό σύνδεσης. Αυτό είναι το κλειδί της όλης υπόθεσης. 

Αρκεί να ακολουθήσουμε τα πιο κάτω βήματα, για να μπορέσουμε να βρούμε τον κωδικό μας:

 Α. τρόπος: Μέσα από το Control Panel

1. Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows με το πλήκτρο S, για να μεταφερθούμε στον χώρο του Search. Πληκτρολογούμε Control Panel και ακολούθως το επιλέγουμε.
 
2. Επιλέγουμε Network and Internet (View by Category, βλέπε πάνω δεξιά του παραθύρου).




3. Επιλέγουμε ξανά Network and Sharing Center και βρισκόμαστε μπροστά από ένα παράθυρο, όπως πιο κάτω. Κάνουμε κλικ στο όνομα του ασύρματου δικτύου μας, το οποίο φαίνεται με γαλάζια γράμματα δεξιά.




4. Επιλέγουμε Wireless Properties.




5. Με επιλεγμένη την καρτέλα Security, τικάρουμε την επιλογή Show characters, κάτω από τον τίτλο Network security key, όπως φαίνεται πιο κάτω:




B' τρόπος: Ισχύει για Windows 10

1.  Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του wi-fi μας, κάτω δεξιά στο Taskbar. Ακολούθως, επιλέγουμε Open Network & Internet Settings.




2. Βεβαιωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στην ενότητα Status, και ακολούθως επιλέγουμε Change adapter options.




3. Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του wi-fi μας και επιλέγουμε Status.



 4. Επιλέγουμε Wireless Properties.




5. Με επιλεγμένη την καρτέλα Security, τικάρουμε την επιλογή Show characters, κάτω από τον τίτλο Network security key, όπως φαίνεται πιο κάτω:




Αυτό ήταν.


Σχετική ανάρτηση:

Βρίσκουμε τους αποθηκευμένους κωδικούς ασύρματων δικτύων στα Windows 10

Κάνουμε τα Windows να ξεχάσουν αποθηκευμένα ασύρματα δίκτυα




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου