Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Απενεργοποίηση αυτόματης αναπαραγωγής στο Youtube

0

 


Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα, τα οποία θα θέλαμε να λειτουργούν αλλιώς, αλλά, επειδή τα θεωρούμε απλά, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ψάξουμε πώς αλλάζουν, και τα αφήνουμε ως έχουν.

Ένα παράδειγμα αποτελεί και η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Youtube: μόλις ένα βίντεο που παρακολουθούμε τελειώσει, αρχίζει αυτόματα η αναπαραγωγή ενός άλλου βίντεο, και μετά ενός άλλου κτλ. κτλ.

Το Youtube, βέβαια, επιδιώκει να μας κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο κοντά του, κάνοντάς μας να δούμε όσα περισσότερα βίντεο γίνεται! Αν, όμως, έχουμε βαρεθεί αυτή τη ... συμπεριφορά, υπάρχει τρόπος να την αλλάξουμε, και μάλιστα με μία μόνο κίνηση. Και δεν εννοώ το κλικ στη λέξη Ακύρωση (Cancel), που πρέπει να προλάβεις να κάνεις πριν ο κύκλος ασπρίσει εντελώς, και το νέο βίντεο ξεκινήσει να παίζει.

Κάποιες φορές οι λύσεις είναι μπροστά μας, αλλά δεν τις βλέπουμε. Ακόμα και όταν πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα. Στην περίπτωσή μας, τα πραγματα δεν είναι, βέβαια, σοβαρά, η λύση όμως είναι αυτής της μορφής.

Αν κοιτάξουμε στα δεξιά της οθόνης, εκεί που είναι τα υπόλοιπα, σχετικά συνήθως με αυτό που παρακολουθούμε βίντεο, θα δούμε την εξής ενεργοποιημένη επιλογή: Αυτόματη αναπαραγωγή.




Την απενεργοποιούμε, και αυτό ήταν! Πλέον αναπαράγεται μόνο το βίντεο που παρακολουθούμε, και εξαρτάται από εμάς εάν θα προχωρήσουμε στην παρακολούθηση κάποιου άλλου βίντεο.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου