Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Το αρχείο είναι υπερβολικά μεγάλο για το σύστημα αρχείων προορισμού

10


Έχουμε αγοράσει ένα ολοκαίνουριο memory stick, μεγάλης χωρητικότητας, παρόλ' αυτά, καθώς προσπαθούμε να αντιγράψουμε σε αυτό κάποια αρχεία μας, παίρνουμε το εξής μήνυμα:

Το αρχείο είναι υπερβολικά μεγάλο για το σύστημα αρχείων προορισμού.
ή
The file is too large for the destination file system.

Ελέγχουμε ξανά και ξανά το αρχείο που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ένα memory stick των 32GB αδυνατεί να χωρέσει ένα αρχείο των 5GB.

Ο λόγος αφορά στο σύστημα αρχείων του memory stick, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον τρόπο αποθήκευσης και ανάκτησης των δεδομένων. Υπάρχουν διάφορα τέτοια συστήματα, από τα οποία τα πιο γνωστά σε μας είναι ίσως το FAT32 και το NTFS. Σχεδόν όλα τα memory stick έρχονται με το σύστημα FAT32. Το σύστημα, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ διαδεδομένο, επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων μέχρι 4GB. Να, λοιπόν, γιατί ένα μεγάλης χωρητικότητας memory stick δεν μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο 5GB.




Τι κάνουμε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Επιστρέφουμε το memory stick στο κατάστημα απ' όπου το αγοράσαμε; Αγοράζουμε άλλο; Ή μήπως υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε τον ενοχλητικό αυτό περιορισμό;

Η απάντηση, βέβαια, είναι ότι μπορούμε πολύ απλά να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Εννοείται ότι πρώτα, θα πρέπει να αντιγράψουμε όσα αρχεία στο memory stick χρειαζόμαστε, διότι η διαδικασία θα διαγράψει τα πάντα.

Έπειτα, πάμε στο Computer, βρίσκουμε το memory stick μας, κάνουμε δεξί κλικ πάνω του, και επιλέγουμε Format.




Στο νέο παράθυρο που θα μεταφερθούμε, αλλάζουμε, κάτω από την επικεφαλίδα File System, το FAT32 σε NTFS. 




Αφήνουμε το Allocation unit size ως έχει (4096 bytes), αφήνουμε το τικ στο Quick Format, και πατούμε Start. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία θα πάρει από μερικά λεπτά έως ... αρκετά λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του stick μας, και δοκιμάζουμε να αποθηκεύσουμε ένα αρχείο μεγαλύτερο από 4GB. 

Αυτό ήταν. Όλα καλά.




10 σχόλια :

  1. 👍👍👍👍👍👍👍👍 ευχαριστουμε για το tip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλος ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή