Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πώς μεταφέρω το Recycle Bin από το Desktop στο Taskbar

0



Μου αρέσει η Επιφάνεια Εργασίας μου να δείχνει ΜΟΝΟ την εικόνα που θέλω. Με ενοχλούν τα δεκάδες εικονίδια, τα σκορπισμένα εδώ κι εκεί. Μου δημιουργούν ... άγχος και ένταση! Εκτός του ότι τα πολλά εικονίδια στο Desktop επιβαρύνουν τη λειτουργία του υπολογιστή, είναι και θέμα ... χαρακτήρα! Απλά, δεν μπορώ να τα βλέπω!

Φροντίζω, λοιπόν, να έχω όλα μου τα αρχεία συγυρισμένα, ομαδοποιημένα, ταξινομημένα και ... κρυμμένα. Τουλάχιστον από την Επιφάνεια Εργασία. Και όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα πιο πάνω, τα πάντα ... λάμπουν από καθαριότητα! Μόνο η επιλεγμένη εικόνα σε πρώτο πλάνο! Τίποτε άλλο! Ούτε καν το Recycle Bin!

Και να που έφτασα και στο θέμα που θα μας απασχολήσει στην αναρτηση αυτή. Στο Recycle Bin. Διότι το να συγυρίσουμε αρχεία σε κάποιο χώρο που δεν φαίνεται είναι σχετικά απλό. Πώς, όμως, εξαφανίζουμε το Recycle Bin, το οποίο ούτε να ... πετάξουμε στον κάλαθο μπορούμε; Κι αν τα καταφέρουμε να το βγάλουμε από τη μέση, πώς μπορούμε να έχουμε ακόμα εύκολη πρόσβαση σε αυτό, για να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα σωρό GB άχρηστα; 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.


Επιχείρηση εξαφάνισης Recycle Bin από την Επιφάνεια Εργασίας.

Για να μπορέσουμε να διώξουμε το Recycle Bin από την Επιφάνεια Εργασίας, αρκεί να μπούμε στα Settings της Επιφάνειας Εργασίας. Για να το κάνουμε αυτό, κάνουμε κλικ στον χώρο του Search και εκεί γράφουμε Show or hide common icons on the desktop. Στην πραγματικότητα ο σύνδεσμος θα εμφανιστεί ολόκληρος προτού πληκτρολογήσουμε όλο αυτό, και τον επιλέγουμε. Στα Windows 10 η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Πάμε στα Settings (Ρυθμίσεις) και απ' εκεί Personalisation (Εξατομίκευση), Themes (Θέματα) και Desktop item settings (στα δεξιά του παραθύρου που θα ανοίξει). Σκοπός μας, να μεταφερθούμε εδώ:




Ξετικάρουμε τα πάντα που βρίσκονται μέσα στο μεγάλο κόκκινο ορθογώνιο, Αpply, και ΟΚ.  Πηγαίνοντας στην Επιφάνεια Εργασίας μας, θα δούμε ότι είναι πλέον ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς ... Recycle Bin?

Είναι αλήθεια ότι η ... εξαφάνιση του Recycle Bin με ικανοποίησε. Δεν γίνεται να στολίζεις το σαλόνι σου, βλέπε Επιφάνεια Εργασίας, αλλά να έχεις τον κάλαθο σε περίοπτη θέση! Παρόλ' αυτά, ήρθαν στιγμές που το αναζήτησα. Όχι γιατί πεθύμησα να ξαναδώ το εικονίδιό του, αλλά γιατί θέλησα να το αδειάσω. Ναι, και αυτό είναι ένα από τα θέλω μου! Να μην περνά μέρα που να μην αδειάζω τον κάλαθό μου! Εντάξει, η εξαφάνισή του από την Επιφάνεια Εργασίας με έκανε να ... ξεχάσω αυτή την άμεση δράση, αλλά και πάλι, κάθε λίγες μέρες είχα ανάγκη να καθαρίσω!

Σε αυτη την περίπτωση, ασφαλώς, ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με πιο πάνω, αλλά αυτή τη φορά τικάρουμε το κουτάκι δίπλα από το Recycle Bin. Το αδειάζουμε κανονικά, και το εξαφανίζουμε και πάλι.

Ναι... αλλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο; Δεν γίνεται να έχω μια πιο εύκολη πρόσβαση στον κάλαθό μου, χωρίς, ωστόσο, να τον έχω στην Επιφάνεια Εργασίας μου; Για παράδειγμα, δεν υπάρχει τρόπος να τον καρφιτσώσω στο Task Bar;

Λίγο ψάξιμο, με οδήγησε στην απάντηση! ΝΑΙ! Υπάρχει τρόπος!  

Καρφίτσωμα του Recycle Bin στο Task Bar.

Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια, και ας δούμε πώς το κάνουμε:
  1. Δημιουργούμε ένα φάκελο-folder στην Επιφάνεια Εργασίας (Δεξί κλικ κάπου στην Επιφάνεια εργασίας, New, Folder).
  2. Ονομάζουμε τον φάκελο που μόλις δημιουργήσαμε Recycle Bin.
  3. Τραβούμε το Recycle Bin μέσα στον φάκελο που δημιουργήσαμε. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε κάτι θεαματικό. Στην πραγματικότητα τίποτε δεν θα δούμε, εκτός και αν ανοίξουμε τον φάκελο, οπότε θα δούμε ότι εκεί έχει δημιουργηθεί ένα shortcut του Recycle Bin).
  4. Αποθηκεύουμε τον φάκελο Recycle Bin κάπου εκτός Επιφάνειας Εργασίας, π.χ. στα Documents.
  5. Κάνουμε δεξί κλικ στο Task Bar και ξετικάρουμε την επιλογή Lock the Taskbars.
  6.  Κάνουμε δεξί κλικ στο Task Bar, και επιλέγουμε Toolbars και New Toolbar.
  7. Βρίσκουμε τον φάκελο Recycle Bin, τον οποίο αποθηκεύσαμε σε συγκεκριμένο σημείο του υπολογιστή μας, στο βήμα 4, και επιλέγουμε Select Folder.
  8. Στον χώρο πάνω από τη διαχωριστική γραμμή, ακριβώς στα αριστερά της λέξης Recycle Bin στο Task Bar, κάνουμε δεξί κλικ και ξετικάρουμε το Show Text.
  9. Στον χώρο πάνω από τη διαχωριστική γραμμή, ακριβώς στα αριστερά της λέξης Recycle Bin στο Task Bar, κάνουμε δεξί κλικ και ξετικάρουμε το Show Title.
  10. Στον χώρο πάνω από τη διαχωριστική γραμμή, ακριβώς στα αριστερά της λέξης Recycle Bin στο Task Bar, κάνουμε δεξί κλικ, View, και επιλέγουμε Large Icons.
  11. Κάνουμε δεξί κλικ στο Task Bar και τικάρουμε την επιλογή Lock the Taskbars.

Αυτό ήταν! Το Recycle Bin είναι πλέον διακριτικά τοποθετημένο στο Task Bar! Χωρίς να εμποδίζει κανέναν, και προσφέροντας τη δυνατότητα για εύκολη πρόσβαση σε αυτό όταν και όποτε χρειάζεται!




ΤΙΠ

Αν κάποτε θελήσουμε να ξεκαρφιτσώσουμε το Recycle Bin από το Task Bar, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στο Task Bar, Toolbars, και να ξετικάρουμε το Recycle Bin. Ακολουθούμε αντίστοιχη πορεία με πιο πάνω, αν θέλουμε να το επαναφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου