Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Δωρεάν αποθήκευση στα σύννεφα

0



Η ανάγκη αποθήκευσης στα ... σύννεφα (cloud) γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, αφού μέσω αυτής μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας οποτεδήποτε, από οποιαδήποτε συσκευή, φτάνει να έχουμε τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που αφορούν κατά κύριο λόγο στο μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου. Κάποιες από αυτές έχουν σχεδιαστεί με βασικό στόχο τον συγχρονισμό δεδομένων ανάμεσα σε διάφορες συσκευές (π.χ. OneDrive, Google Drive), προσφέρονται, όμως, για αποθήκευση αρχείων περιορισμένου μεγέθους. Επιπρόσθετα, όλες οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται και για διαμοιρασμό αρχείων, αφού μπορούμε να ζητήσουμε σύνδεσμο για κάθε αρχείο που έχουμε αποθηκεύσει σε αυτές και να τον κοινοποιήσουμε. Σας μεταφέρω στοιχεία για πέντε δωρεάν Cloud υπηρεσίες.

Με την εγγραφή, αυτόματα αποκτά κανείς 50GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για πάντα. Είναι από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες του είδους, αφού κρυπτογραφεί τα δεδομένα μας πριν ακόμη ανεβούν στη σελίδα. Δεν αναφέρεται αν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος κάθε αρχείου που αποθηκεύεται, ούτε κάτι για την ταχύτητα.

Κάνουμε εγγραφή και αποκτούμε 10GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, που μπορεί να φτάσει τα 50GB, αν εγκαταστήσουμε την εφαρμογή για κινητές συσκευές ή την εφαρμογή για Windows Desktop ή αν προσκαλέσουμε φίλους. Ούτε και εδώ αναφέρονται οποιοιδήποτε περιορισμοί, εκτός από το ότι το μέγιστο μέγεθος αρχείου που θα αποθηκευτεί δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25GB. Με τον δωρεάν λογαριασμό, δεν αποφεύγουμε την εμφάνιση διαφημίσεων στη σελίδα που μοιραζόμαστε τα αρχεία μας με άλλους. Προσωπικά, θεωρώ αυτόν τον περιορισμό σημαντικό μειονέκτημα.

Κάθε χρήστης με λογαριασμό Google αποκτά αυτόματα δικαίωμα χρήσης στο Google Drive, με 15GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Δεν αναφέρονται περιορισμοί για οτιδήποτε.

OneDrive
H υπηρσία της Microsoft, η οποία στη δωρεάν της έκδοση προσφέρει 5GB αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα αύξησής του σε 30GB, με την πρόσκληση φίλων ή τη χρήση του Camera  Roll Bonus σε κινητές συσκευές. Υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Προσωπικά, χρησιμοποιώ το OneDrive, γιατί συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του OneNote, το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά.

Dropbox, με 2GB αποθηκευτικού χώρου, και δυνατότητα αύξησής τους σε 18GB, με την πρόσκληση φίλων.


Εσείς ποια υπηρεσία αποθήκευσης στο Cloud χρησιμοποιείτε και γιατί;




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου