Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Κάνουμε τα Windows να ξεχάσουν αποθηκευμένα ασύρματα δίκτυα

0



Τα Windows θυμούνται κάθε κωδικό ασύρματου δικτύου - WiFi που έχουμε κάποτε χρησιμοποιήσει. Διαφορετικά, δεν θα μπορούσαν να ενωθούν αυτόματα σε αυτά. Κωδικούς σπιτιών, γραφείων, σχολείων, καφεστιατορίων, πολυκαταστημάτων κτλ. Αν κάποτε θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν τέτοιο κωδικό, τότε υπάρχει τρόπος.

Τρόπος, όμως, υπάρχει και για να κάνουμε τα Windows να ξεχάσουν τους κωδικούς αυτών των ασύρματων δικτύων. Και μάλιστα όχι ένας, αλλά ... τέσσερις.

Τρόπος 1: Χρησιμοποιώντας το μενού του wifi στο Taskbar

 1. Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του WiFi στο Taskbar κάτω δεξιά.




2. Επιλέγουμε το δίκτυο που θέλουμε να ξεχαστεί, και κάνουμε δεξί κλικ στο Connect ή Disconnect που υπάρχει ως επιλογή. Θα δούμε ότι η τελυταία επιλογή είναι Forget. Κάνουμε κλικ και ... αυτό ήταν. Τα Windows αυτόματα ξεχνούν τα όσα σχετίζονται με το δίκτυο αυτό.




Τρόπος 2: Μέσα από τις Ρυθμίσεις

1. Πάμε στις Ρυθμίσεις του υπολογιστή μας (πλήκτρο Windows + πλήκτρο Ι ταυτόχρονα), και από εκεί Network & Internet και WiFi. Στη συνέχεια, Manage known networks.




2. Επιλέγουμε το δίκτυο, τα στοιχεία του οποίου θέλουμε να ξεχαστούν, και ακολούθως Forget.




Τρόπος 3: Μέσα από το παράθυρο εντολών (Command Prompt ή Power Shell)

1. Ανοίγουμε ένα παράθυρο εντολών Command Prompt ή Power Shell ως διαχειριστές (Τρόπος 1 στην ανάρτηση Πώς ανοίγουμε ένα παράθυρο εντολών).

2. Πληκτρολογούμε την πιο κάτω εντολή, και πατούμε Enter, για να δούμε όλα τα αποθηκευμένα γνωστά δίκτυα:

netsh wlan show profiles

3. Πληκτρολογούμε την πιο κάτω εντολή, έτσι ώστε να διαγράψουμε τα στοιχεία από ένα συγκεκριμένο αποθηκευμένο δίκτυο:

netsh wlan delete profile name="WIFI_NAME"

Αντικαθιστούμε το WIFI_NAME με το όνομα του δικτύου που θέλουμε να ξεχαστεί, και Enter.




Τρόπος 4: Διαγράφουμε τα στοιχεία από όλα τα αποθηκευμένα ασύρματα δίκτυα

1. Ανοίγουμε ένα παράθυρο εντολών Command Prompt ή Power Shell ως διαχειριστές (Τρόπος 1 στην ανάρτηση Πώς ανοίγουμε ένα παράθυρο εντολών).

2. Πληκτρολογούμε την πιο κάτω εντολή, και πατούμε Enter, για να διαγράψουμε τα στοιχεία από όλα τα αποθηκευμένα ασύρματα δίκτυα:

 netsh wlan delete profile name=* i=*




ΤΙΠ

Με τους πιο πάνω τρόπους διαγράφονται τα στοιχεία (κωδικοί) που συνδέονται με τα συγκεκριμένα ασύρματα δίκτυα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Windows δεν θα συνεχίσουν να τα εντοπίζουν. Απλά, δεν θα μπορούμε πλέον να συνδεθούμε με αυτά, αφού ο κωδικός θα έχει ξεχαστεί.


Σχετικά

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου