Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτόματη διαγραφή του περιεχομένου του Recycle Bin

0



Με την ενημέρωση Μαΐου 2019, τα Windows 10 έχουν αποκτήσει μία ... πραγματικά ξεχωριστή ρύθμιση. Την πρόνοια για αυτόματη διαγραφή του περιεχομένου του Recycle Bin, όταν παρατηρείται έλλειψη χώρου στον σκληρό δίσκο. Ταυτόχρονα, τη διαγραφή των προσωρινών αρχείων του συστήματος, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να αφήνει ασυγκίνητους χρήστες με χωρητικότητα 1Τ και βάλε, σίγουρα ενδιαφέρει άλλους, οι οποίοι αγωνίζονται να εξοικονομήσουν χώρο στον 450GB σκληρό τους δίσκο, που ολοένα και γεμίζει επικίνδυνα.

Ας δούμε πώς μπορούμε να μεταβούμε στη ρύθμιση αυτή, και τι επιλογές έχουμε.

Αρχικά, θα πρέπει να πάμε στις Ρυθμίσεις (πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το πλήκτρο Ι), και ακολούθως System και Storage. Αν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ρύθμιση, γυρίζουμε το κουμπάκι κάτω από τον τίτλο Storage στο ON, και μετά επιλέγουμε Configure Storage Sense or run it now.




Η επιλογή αυτή θα μας μεταφέρει στο παράθυρο πιο κάτω. Με το ΟΝ επιλεγμένο στο Storage Sense, το περιεχόμενο του Recycle Bin μας θα αδειάζει αυτόματα, ανάλογα με την επιλογή που θα του δώσουμε. Ως default υπάρχει η επιλογή During low free space, που σημαίνει ότι όταν το σύστημά μας εντοπίσει περιορισμένο χώρο στον δίσκο μας, θα αναλάβει δράση και θα σβήσει το περιεχόμενο του καλάθου μας, που είναι παλαιότερο των 30 ημερών. Υπάρχουν και άλλες επιλογές, όμως: Κάθε μέρα, Κάθε βδομάδα και Κάθε μήνα. Επιλέγουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. 

Ακολούθως, πάμε παρακάτω, και κάτω από τον τίτλο Temporary Files, και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε τικάρει την επιλογή Delete temporary files that my apps aren't using. Και πάλι μάς δίνεται η επιλογή να προσδιορίσουμε το πόσο συχνά θα γίνεται αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Temporary files είναι προσωρινά αρχεία που δημιουργούνται κάθε φορά που σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του υπολογιστή μας, οπότε δεν έχουμε να ανησυχήσουμε αν τα διαγράψουμε.




Τέλος, μας δίνεται η ευκαιρία να απελευθερώσουμε χώρο από τον σκληρό μας δίσκο, τρέχοντας τις επιλογές της τρέχουσας σελίδας άμεσα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, πατώντας το κουμπί Clean now.




ΤΙΠ

1. Αν δεν επιθυμούμε την αυτόματη διαγραφή του Recycle Bin μας ή των Temporary Files μας, μπορούμε απλά να γυρίσουμε το κουμπάκι του Storage στο OFF.

2. Αν χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο στον σκληρό μας δίσκο, διαβάζουμε τη σχετική ανάρτηση:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου