Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Δημιουργία installation media (USB) με τα Windows 10

0



Έχουμε ήδη μιλήσει για το πώς μπορούμε ακόμα να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας στην νεότερη έκδοση των Windows 10, και αναφερθήκαμε στη χρήση ενός μέσου εγκατάστασης (installation media) που μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Με τη δημιουργία ενός bootable μέσου (USB stick ή DVD), μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον δικό μας υπολογιστή είτε κάποιον άλλον, σε κατοπινό στάδιο, προχωρώντας σε ένα Clean install, δηλαδή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος από το μηδέν, με διαγραφή όλου του περιεχομένου του δίσκου.

Πιο κάτω, θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μέσο, και συγκεκριμένα ένα USB με την τελευταία ενημέρωση των Windows.

1. Πρώτα, θα πρέπει να κατεβάσουμε το Windows 10 media creation tool από τη σελίδα των Windows 10 της Microsoft. Το αποθηκεύουμε στα Downloads μας, και ακολούθως κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιό του για να ξεκινήσει να τρέχει.


http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209


2. Κάνουμε αποδοχή των όρων της Microsoft.




 3. Περιμένουμε λίγο...




4. Μόλις η πιο κάτω οθόνη εμφανιστεί, επιλέγουμε Create installation media, και ακολούθως Next.




5. Αν έχουμε σκοπό να αναβαθμίσουμε μελλοντικά τον υπολογιστή που χρησιμοποιούμε, αφήνουμε τικαρισμένη την επιλογή Use the recommended options for this PC. Αν έχουμε σκοπό να αναβαθμίσουμε έναν άλλον υπολογιστή, για τον οποίο γνωρίζουμε την έκδοση και τα χαρακτηριστικά, ξετικάρουμε την επιλογή αυτή, και διαμορφώνουμε ανάλογα τις προδιαγραφές. Ακολούθως, Next.




6. Εφόσον θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν bootable USB, τοποθετούμε ένα εντελώς άδειο USB stick στον υπολογιστή μας και επιλέγουμε USB flash drive. Ακολούθως, Next.




7. Επιβεβαιώνουμε ότι είναι επιλεγμένο το σωστό USB, και Next. 




8. Τα Windows 10, στην τελευταία τους έκδοση αρχίζουν να κατεβαίνουν. Τα περιμένουμε υπομονετικά...




9. Ακόμα λίγη υπομονή...




10. Μόλις πάρουμε το μήνυμα ότι το USB flash drive μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον υπολογιστή, κλείνουμε το παράθυρο, και είμαστε έτοιμοι!

11. Για να χρησιμοποιήσουμε το USB μας τώρα, για να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας (ή κάποιον άλλον υπολογιστή), θα πρέπει να φροντίσουμε ο υπολογιστής να είναι ρυθμισμένος να ξεκινά από τη συσκευή USB. Για το πώς προχωρούμε με τη διαδικασία αυτή, διαβάζουμε την ανάρτηση:

Πώς ξεκινούμε τον υπολογιστή από CD, DVD, USB.

12. Aκολουθούμε τις οδηγίες για να εγκαταστήσουμε τα Windows 10 στον υπολογιστή μας.


ΤΙΠ

Αν επιλέξουμε τη δημιουργία ενός ISO file, τότε θα πρέπει να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας, και ακολούθως να το εγκαταστήσουμε σε ένα DVD ή USB (αν θα χρησιμοποιήσουμε USB, τότε δεν υπάρχει λόγος να επιλέξουμε ISO file). Διαβάστε εδώ πώς:

Δημιουργία bootable USB




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου