Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Μεταφόρτωση στο Google Drive και απόκτηση συνδέσμου διαμοιρασμού αρχείων

0



Η υπηρεσία Google Drive είναι μια δωρεάν υπηρεσία που μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε αρχεία στο cloud. Κάθε χρήστης με λογαριασμό Google (π.χ. Gmail) αποκτά αυτόματα πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή, με 15 GB αποθηκευτικό χώρο. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, έχει πρόσβαση στα αναβασμένα αρχεία του, από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. 

Ανεβάζοντας τα αρχεία μας στο Google Drive, μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε γι' αυτά συνδέσμους (links), με τους οποίους μπορούμε να τα μοιραστούμε με άλλους. Αν, για παράδειγμα, έχουμε μια φωτογραφία αποθηκευμένη στο Drive μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης γι' αυτή τη φωτογραφία και να τον στείλουμε στο άτομο ή στα άτομα που επιθυμούμε. Κάνοντας κλικ πάνω σε αυτόν τον σύνδεσμο, οι παραλήπτες θα μπορούν να δουν τη φωτογραφία μας.

Επειδή το ανέβασμα αρχείων και η δημιουργία συνδέσμων διαμοιρασμού/κοινής χρήσης αποτελούν προϋπόθεση για τη διαδικασία καθαρισμού ενός υπολογιστή στην ενότητα Malware Fighting, στην ανάρτηση αυτή παραθέτουμε βήμα με βήμα τις οδηγίες για τις ενέργειες αυτές.

Α. Ανέβασμα αρχείων στο Google Drive (Upload file)

1. Κάνουμε κλικ στην εικόνα πιο κάτω, για να μεταφερθούμε στο Google Drive. Επιλέγουμε Go to Google Drive.


https://www.google.com/drive


2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, γράφουμε το Gmail μας, και ακολούθως πατούμε Επόμενο (Next).




3. Γράφουμε τον κωδικό πρόσβασής μας, και ακολούθως Επόμενο (Next).




4. Μεταφερόμαστε στο Google Drive. Κάνουμε κλικ στο σύμβολο + που υπάρχει πάνω αριστερά, και ακολούθως επιλέγουμε Μεταφόρτωση αρχείου (Upload file) ή κάτι άλλο στο μενού, που ταιριάζει με τις εκάστοτε ανάγκες μας. Στο παράδειγμα πιο κάτω, επιλέξαμε τη μεταφόρτωση ενός αρχείου.




6. Αναζητούμε και βρίσκουμε το αρχείο που θέλουμε να μεταφορτώσουμε. Ακολούθως Open.




7. Το αρχείο μας θα μεταφορτωθεί στο Drive. Μόλις η διαδικασία τελειώσει, θα το δούμε στον λευκό χώρο, ενώ ένα μήνυμα θα μας ενημερώσει ότι ένα στοιχείο μεταφορτώθηκε.




Β. Απόκτηση συνδέσμου διαμοιρασμού/κοινής χρήσης αρχείου

Στην περίπτωση που θέλουμε να μοιραστούμε το αρχείο μας με κάποιον, ζητούμε έναν σύνδεσμο διαμοιρασμού/κοινής χρήσης ως εξής: 

Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο μας, και ακολούθως επιλέγουμε Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα κοινής χρήσης. Μόλις κάνουμε κλικ σε αυτή την επιλογή, θα πάρουμε μια ειδοποίηση ότι ο σύνδεσμος αντιγράφηκε. Ακολούθως, με δεξί κλικ και επικόλληση (paste), μπορούμε να τον επικολλήσουμε όπου θέλουμε.




Σχετικά:

Δωρεάν αποθήκευση στα σύννεφα!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου