Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Malwarebytes Antimalware

0



Το Malwarebytes Antimalware (MBAM) είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την προστασία και ασφάλεια κάθε υπολογιστή. Ελαφρύ, γρήγορο, δουλεύει παράλληλα με όλα τα antivirus χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, και ανανεώνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας αποτελεσματική προστασία από τις πιο σύγχρονες απειλές του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου Ramsoware. Το σημαντικότερο, μπορεί να σκανάρει και να καθαρίσει έναν υπολογιστή εντελώς δωρεάν.

Οδηγίες για τη δωρεάν χρήση του ΜΒΑΜ

1. Κατεβάζουμε το MBAM Free κάνοντας κλικ στο εικονίδιο πιο κάτω, και το αποθηκεύουμε στο Desktop μας.

https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/ 

2. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μέχρι να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας.

3. Αφού το πρόγραμμα ανοίξει, κάνουμε κλικ στη μικρή τροχαλία πάνω δεξιά (Settings), και με επιλεγμένη την καρτέλα Security, ρυθμίζουμε τις επιλογές μας όπως φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω.




4. Ξανακάνουμε κλικ στην τροχαλία, για να επιστρέψουμε στο κύριο μενού, και επιλέγουμε Scan. Το πρόγραμμα ξεκινά να τρέχει και να σκανάρει τον υπολογιστή μας. Είναι αρκετά γρήγορο, αφού συνήθως παίρνει γύρω στα δέκα λεπτά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ο χρόνος μπορεί να διπλασιαστεί.





5. Κάποια στιγμή, το σκανάρισμα του υπολογιστή μας θα τελειώσει και θα δούμε το Threat Scan Summary.




6. Μπορούμε να δούμε στοιχεία για τη δράση του MBAM από το σκανάρισμα που έγινε, αν επιλέξουμε View Reoport ή Reports, όπως φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω.

Αν επιλέξουμε Reports, θα δούμε όλες τις αναφορές που έδωσε το Malwarebytes μέχρι τώρα, σε σκαναρίσματα που έγιναν. Η ημερομηνία θα μας καθοδηγήσει για το ποια αναφορά είναι η πιο πρόσφατη.




Αν επιλέξουμε View Report, θα δούμε μόνο το αποτέλεσμα του τελευταίου σκαναρίσματος.




7. Επιλέγοντας Export, μπορούμε αντιγράψουμε την αναφορά (Copy to Clipboard) ή να την αποθηκεύσουμε ως αρχείο txt στον υπολογιστή μας (Export to txt). Σε περίπτωση που ζητήσαμε βοήθεια από τον Grecian Geek αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.




8. Αν βρέθηκαν απειλές, τότε τις επιλέγουμε όλες, και κάνουμε κλικ στο Quarantine/Remove Selected.

7. Αν μας ζητηθεί, κάνουμε Restart τον υπολογιστή μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν ο Grecian Geek μάς ζητήσει να ΜΗΝ μεταφέρουμε στην Καραντίνα τις απειλές, μέχρι να τις μελετήσει και να τις αξιολογήσει, απλά ακολουθούμε τις οδηγίες του.

8. Αν κλείσαμε το MBAM, χωρίς να αντιγράψουμε πρώτα το αποτέλεσμα του σκαναρίσματος, μπορούμε να το βρούμε αν ανοίξουμε το πρόγραμμα, κάνουμε κλικ στο Scanner και επιλέξουμε είτε View Report είτε Reports, όπως περιγράφεται στα βήματα 6 και 7 πιο πάνω.







Παρόλο που το σκανάρισμα και το καθάρισμα του υπολογιστή μας με τη χρήση του δωρεάν ΜΒΑΜ είναι αποτελεσματικό, η αναβάθμιση του προγράμματος σε Premium μπορεί να μας προσφέρει πολλά επιπρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως η προστασία του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, η προστασία anti-ransomwar, η προστασία anti-exploit και η προστασία από είσοδο σε ιστοσελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο. 


ΤΙΠ

Κάποιες φορές είναι απαραίτητη η απεγκατάσταση του Malwarebytes. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται ξεχωριστή διαδικασία, η οποία περιγράφεται εδώ:

https://forums.malwarebytes.com/topic/146017-mbam-clean-removal-process-2x/


Περισσότερα:

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes

How to use MBAM




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου