Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ελληνικές γραμματοσειρές

0



Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες με πανέμορφες γραμματοσειρές! Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στα Ελληνικά...

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορούμε να βρούμε πολύ ωραίες ελληνικές γραμματοσειρές, που διατίθενται δωρεάν από τη δημιουργό τους, Μυρτώ Ορφανουδάκη. 



Πώς να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε τις γραμματοσειρές:

1. Κάνουμε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο.
2. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες γραμματοσειρών, από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε: Script, Text, Pixels. Κάνουμε μια περιδιάβαση και αποφασίζουμε ποιες μάς κάνουν.
3. Κάνουμε κλικ στη γραμματοσειρά που θέλουμε να κατεβάσουμε.
4. Στη νέα σελίδα που μεταφερόμαστε, αυτή της συγκεκριμένης γραμματοσειράς, πηγαίνουμε κάτω κάτω, και κάνουμε κλικ στο βελάκι.
5. Επιλέγουμε save, κατά προτίμηση στην επιφάνεια εργασίας μας (Desktop). Το αρχείο θα κατεβεί συμπιεσμένο. Επομένως, για να μπορέσουμε να το ανοίξουμε, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που ανοίγει συμπιεσμένα αρχεία. Η ανάρτηση αυτή μπορεί να μας βοηθήσει, αν δεν έχουμε ένα τέτοιο: Συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων
6. Κάνουμε διπλό κλικ στο συμπιεσμένο αρχείο.
7. Επιλέγουμε ποιο folder είναι το κατάλληλο για μας, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτουμε, Windows ή Mac, και κάνουμε διπλό κλικ πάνω του.
8. Επιλέγουμε τις γραμματοσειρές (τα λευκά αρχεία που έχουν πάνω τους το γράμμα Α), και τις τραβούμε στην επιφάνεια εργασίας μας.
9. Κάνουμε δεξί κλικ στις γραμματοσειρές που μεταφέραμε στην επιφάνεια εργασίας μας, και Install.

Πλέον, οι νέες γραμματοσειρές έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας, και μπορούμε να τις διαγράψουμε από την επιφάνεια εργασίας.

Εσείς από πού βρίσκετε ελληνικές γραμματοσειρές;




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου