Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μετάφραση ιστοσελίδων στον Edge

0



Είναι φορές που επισκεπτόμαστε κάποιες σελίδες, οι οποίες θα ευχόμαστε να ήταν στα Ελληνικά. Κάποιες άλλες φορές, θα θέλαμε να είχαμε μπροστά μας το αγγλικό κείμενο. Τελοσπάντων, υπάρχουν φορές που θα θέλαμε να μεταφράσουμε μια σελίδα που επισκεπτόμαστε, σε μια άλλη γλώσσα. Ίσως έχουμε συνηθίσει το Google translation, όμως, στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πώς ο νέος browser της Microsoft, o νέος Edge, μπορεί να μας βοηθήσει στη μετάφραση και να μας γλιτώσει από κάποιες ... επιπλέον κινήσεις.

Αρχικά να πούμε ότι ο Edge χρησιμοποιεί την online υπηρεσία της Microsoft για αυτόματες μεταφράσεις ηλεκτρονικών σελίδων. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας αυτής γίνεται μέσα από τις Ρυθμίσεις. Κάνουμε κλικ στο τετραγωνάκι με τις 9 τελίτσες στο πάνω δεξιά μέρος του browser, και από εκεί Settings, Language και ενεργοποίηση της επιλογής Offer to translate pages that aren't in a language I read.




Έχοντας ενεργοποιημένη την επιλογή αυτή, όποτε επισκεπτόμαστε σελίδες που είναι σε γλώσσα διαφορετική από αυτές που έχει επιλεγμένες ο Edge, θα εμφανίζεται δίπλα από το αστεράκι των Favorites το εικονίδιο της μετάφρασης.




Κάνοντας κλικ πάνω σε αυτό,μπορούμε να επιλέξουμε τη γλώσσα στην οποία επιθυμούμε να γίνει η μετάφραση (στο παράδειγμα πιο κάτω, Αγγλικά από Ελληνικά), αν επιθυμούμε να γίνεται πάντα η συγκεκριμένη μετάφραση ή αν δεν επιθυμούμε πραγματοποίηση της μετάφρασης, είτε τη συγκεκριμένη στιγμή είτε μόνιμα (Not now).




Για τους φίλους του Grecian Geek, λοιπόν, που δεν έχουν ως κύρια γλώσσα την Ελληνική, προτείνουμε τη χρήση τoυ Edge, όταν μας διαβάζουν. Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα του Google translation, στο side bar δεξια (For non Greek native speakers).

Καλές ... μεταφράσεις!!!



Σχετικά

Ο νέος Chromium Microsoft Edge μάς αρέσει




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου