Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Πώς τοποθετούμε διαδοχικούς αριθμούς σε πίνακα στη Word

0



Ας πούμε ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε έναν πίνακα με αριθμούς από το 1 μέχρι το 100 στη Word. Με τη σειρά. Και είτε αυτή η σειρά/ακολουθία διαδοχικών αριθμών θα πρέπει να είναι οργανωμένη ανά γραμμή, είτε ανά στήλη. Το να ξεκινήσουμε να πληκτρολογούμε τους αριθμούς έναν έναν, φαντάζει υπερβολικό. Αποκλείεται να μην υπάρχει άλλος τρόπος, σωστά; Σωστά. Παρόλο που υπάρχουν τρόποι αυτό να γίνει στην Excel και από εκεί να αντιγράψουμε τον πίνακα στη Word, στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πώς μπορούμε να εργαστούμε αποκλειστικά στη Word.

1. Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξουμε τη Word, και επιλέγοντας την καρτέλα Insert να κατασκευάσουμε τον πίνακά μας, στην αρχική του μορφή. Για πρακτικούς σκοπούς, επιλέγουμε έναν πίνακα με 5 στήλες και 5 γραμμές.




2. Με επιλεγμένη την καρτέλα Home, επιλέγουμε τον πίνακα και μετά πατούμε το κουμπάκι του Numbering, όπως φαίνεται πιο κάτω.




3. Ο πίνακάς μας, αυτόματα θα γεμίσει αριθμούς! Από το 1 μέχρι το 25, με τη σειρά.




4. Αν θέλουμε οι αριθμοί μας να είναι οργανωμένοι ανά στήλη, χρειάζονται κάποια επιπρόσθετα βήματα, αφού θα πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία για κάθε στήλη ξεχωριστά.

Αρχικά, επιλέγουμε την πρώτη στήλη και ακολούθως το κουμπάκι του Numbering.




5. Επιλέγοντας τη δεύτερη στήλη και το κουτάκι Numbering, θα μας δημιουργήσει μία πανομοότυπη με την πρώτη στήλη. Αφού γίνει αυτό, κάνουμε δεξί κλικ στο πρώτο κουτάκι της δεύτερης στήλης και επιλέγουμε Set Numbering Value.




6. Εφόσον στο παράδειγμα θέλουμε η δεύτερη στήλη να ξεκινά από τον αριθμό 6, ρυθμίζουμε την τιμή στο 6: Set value to 6.




7. Έτσι φαίνεται πλέον η δεύτερη μας στήλη.




8.  Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 5 και 6 για όλες τις στήλες του πίνακά μας.


ΤΙΠ

Αν οι στήλες του πίνακά μας είναι πολλές, τότε κατασκευάζουμε τον πίνακα με οργανωμένους τους αριθμούς ανά γραμμή (βήματα 1-3). Ακολούθως, αντιγράφουμε και επικολλούμε το περιεχόμενο του πίνακα στην Excel, στην οποία μπορούμε να μετατρέψουμε τις γραμμές του πίνακα σε στήλες και αντίστροφα. Ακολούθως, αντιγράφουμε τον αναθεωρημένο πίνακα από την Excel στη Word. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου