Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Συγυρίζουμε το Start menu σε Windows 10

0



Ένα από τα ... μικρά (ή μεγάλα) σιοκ που καλούνται να υποστούν όσοι αναβαθμίζουν τον υπολογιστή τους από Windows 7 σε Windows 10 είναι αυτή η ... ανακατωσούρα που παρουσιάζεται όταν κάνουν κλικ στο κουμπάκι του Start. Εκεί που ήταν συνηθισμένοι στην περιποιημένη εμφάνιση των προγραμμάτων τους, παρατηρείται αυτό το φαινόμενο:




Προγράμματα που δεν χρησιμοποιούμε καθόλου είναι ... πεταμένα στην οθόνη, λίθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι, προγράμματα που χρησιμοποιούμε αγνοούνται, και άντε τώρα να βρεις άκρη! Και αρχίζει η γκρίνια... Τα Windows 7 ήταν τα καλύτερα, φταίει η Microsoft, δεν έπρεπε να αναβαθμίσω κτλ.

Φυσικά, τίποτε από τα πιο πάνω δεν ισχύει, αφού υπάρχει τρόπος να ... συγυρίσουμε όλη αυτή την ακαταστασία, και να δώσουμε στο Start-menu του υπολογιστή μας τη μορφή που μας εξυπηρετεί και μας βολεύει καλύτερα, στις καθημερινές μας εργασίες.

Πρώτα από όλα, διώχνουμε από τη μέση όσα εικονίδια δεν χρησιμοποιούμε. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω σε αυτά, και ακολούθως Unpin from Start.




Αφού ... εξαφανίσουμε τα άχρηστα για εμάς εικονίδια, προχωρούμε επιλέγοντας τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε συχνά και θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτά. Στο παράδειγμα, πιο κάτω, επιλέγουμε την υπολογιστική μηχανή. Τη βρίσκουμε από το μενού τον προγραμμάτων, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο όνομα του προγράμματος, και Pin to Start.




Στη συνέχεια, μπορούμε να φτιάξουμε ομάδες με τα συχνόχρηστα προγράμματά μας. Κάνουμε κλικ πάνω στις δυο οριζόντιες γραμμές που εμφανίζονται αν πάμε με το mouse μας πάνω από τα προγράμματά μας, και γράφουμε τον τίτλο της ομάδας μας. Π.χ., Everyday. Μπορούμε να φτιάξουμε όσες ομάδες θέλουμε, τραβώντας τα εικονίδιά μας έξω από την πρώτη ομάδα, προς τα κάτω.




Μπορούμε να τραβήξουμε εικονίδια από μια ομάδα στην άλλη...




Να αλλάξουμε το μέγεθος των εικονιδίων... Δεξί κλικ, Resize και επιλογή μεγέθους.




Αν θέλουμε περισσότερα από τρία εικονίδια με μέγεθος medium στη σειρά, μπορούμε να πάμε στις Ρυθμίσεις του υπολογιστή μας (πλήκτρο Windows και γράμμα I ταυτόχρονα), από εκεί Personalisation, Start και Show more tiles on Start.




Τραβώντας ένα εικονίδιο πάνω στο άλλο, μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε και φακέλους με προγράμματα (folders).

Mε τον τρόπο αυτό, συγυρίζουμε το Start-menu μας, και έχουμε τα πάντα στο χέρι μας, περιποιημένα και καθαρά. Όπως μας βολεύει και όπως μας ευχαριστεί.

Ποιος μπορεί να πει ότι το πιο κάτω Start-menu δεν είναι συγυρισμένο;





Σχετικά






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου