Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΑΤΗ! Adobe Flash Player is out of date

0



Αν ποτέ οδηγηθείτε σε σελίδες που σας "ενημερώνουν" ότι το Flash Player σας δεν είναι ενημερωμένο, ΜΗΝ επιλέξετε Update. Πρόκειται για scam σελίδα, η οποία έχει σκοπό την εγκατάσταση ανεπιθύμητων προγραμμάτων στον υπολογιστή (adware, PUP).

Πότε μπορεί να εμφανιστεί ένα τέτοιο μήνυμα στις οθόνες μας: 

  • Αν έχουμε επισκεφτεί μια μη αξιόπιστη σελίδα η οποία μάς μεταφέρει, χωρίς εμείς να το ζητήσουμε (redirect), σε αυτή τη σελίδα με την ψεύτικη ειδοποίηση,
  • Αν έχουμε ήδη εγκαταστημένα προγράμματα adware.

Αυτά τα adware προγράμματα είναι συνδεδεμένα με δωρεάν προγράμματα που κατεβάζουμε από το διαδίκτυο. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ όταν κάνουμε κάτι τέτοιο, αφού δεν είναι όλα τα δωρεάν προγράμματα ασφαλή. Αν ένα πρόγραμμα που θέλουμε να κατεβάσουμε προσφέρει την επιλογή Custom ή Advanced installation, την επιλέγουμε, και να ξετικάρουμε άλλα προγράμματα πέραν αυτού που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Δεν χρειαζόμαστε έξτρα toolbars, optimizers, games, smilies και άλλα σκουπίδια, τα οποία είναι adware. Αν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, και η εγκατάσταση του προγράμματος υποχρεωτικά εγκαθιστά και όλα αυτά, απλά την ακυρώνουμε. 

Εγκαθιστούμε το Flash Player ΜΟΝΟΝ από τη σελίδα του προϊόντος. Ακόμα και από εκεί, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν τικαρισμένα για κατέβασμα και άλλα προϊόντα, όπως το Google Chrome, το McAffee antivirus και άλλα. ΔΕΝ τα επιλέγουμε. Στον Grecian Geek έχουμε αναρτήσεις κάθε μήνα για τις ενημερώσεις του Flash Player. Οι σύνδεσμοι που προσφέρουμε για το κατέβασμά του είναι καθαροί και απαλλαγμένοι από οτιδήποτε άλλο.

Τι κάνουμε σε περίπτωση που πάρουμε ένα τέτοιο μήνυμα:

Αν μεταφερθούμε ξαφνικά σε μια τέτοια σελίδα, που μας ζητά να ενημερώσουμε το Flash Player μας, απλά την κλείνουμε. Αν, όμως, το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο, και η ειδοποίηση αυτή εμφανίζεται συχνά,τότε ζητούμε βοήθεια.

Τέτοια βοήθεια προσφέρει ο Grecian Geek. Αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτημα για ανάλυση και έλεγχο υπολογιστή, διαβάστε πρώτα τις οδηγίες εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου