Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Babylon adware

0



Babylon: πρωτοκυκλοφόρησε ως λεξικό και πρόγραμμα μετάφρασης, από την ισραηλινή εταιρεία Babylon Ltd. 

Παρόλα αυτά: η συμπεριφορά του λογισμικού αυτή είναι τέτοια, που το κατατάσσει στην κατηγορία κακόβουλου λογισμικού (adware), καθώς επεμβαίνει ετσιθελικά στο σύστημα του χρήστη, αλλάζει την αρχική σελίδα και τη μηχανή αναζήτησης σε κάθε browser, και προσθέτει το Babylon toolbar στον υπολογιστή ως default search page, που ριζώνει σε αυτόν και πολύ δύσκολα αφαιρείται (browser hijacker). Το toolbar αυτό μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή και κατά τη διάρκεια εγκατάστασης κάποιων δωρεάν προγραμμάτων αμφιβόλου προέλευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Google έχει τερματίσει κάθε συμφωνία με την Babylon, η CNET απολογήθηκε στους πελάτες της για το γεγονός ότι το Babylon κατέβαινε με άλλα προγράμματα που προσέφερε, ενώ τα antivirus κατατάσσουν πλέον το συγκεκριμένο toolbar ως adware: Adware: Win32/Babylon

Δυστυχώς, η άγνοια κάποιων για τα πιο πάνω τους οδηγεί στη χρήση του υπολογιστή με την παρουσία του κακόβουλου λογισμικού σε αυτόν. Αυτό τον καθιστά τρομερά ευάλωτο σε κάθε επίθεση χάκερ. Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό, ότι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκατέστησε πριν λίγους μήνες σε υπολογιστή που "επιδιόρθωσε" το Babylon, λέγοντας στη συνάδελφο ότι της έχει εγκαταστήσει ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για μεταφράσεις. Όταν η χρήση του υπολογιστή έγινε αφάνταστα δύσκολη, η συγκεκριμένη φίλη ζήτησε, για καλή της τύχη, αλλού βοήθεια...


ΤΙΠ

1. Η απεγκατάσταση του Babylon toolbar δεν είναι μια απλή διαδικασία. Δεν μπορεί να απεγκατασταθεί μόνο με τη χρήση του Add/Remove or Uninstall a program, ούτε και με τη χρήση των συνηθισμένων antivirus και antispyware προγραμμάτων. Αν έχετε ως αρχική σελίδα του υπολογιστή σας το Babylon.com, χωρίς να είστε εσείς που την καθορίσατε, μπορείτε να υποβάλετε αίτημα για ανάλυση και έλεγχο υπολογιστή στον Grecian Geek. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες υποβολής.

2. Ακόμα ένα search toolbar που αναφέρεται ως adware είναι το Ask Toolbar. Ένας βασικός λόγος, πέρα από τη στοχοποίηση του υπολογιστή, είναι το ότι εγκαθίσταται στον υπολογιστή χωρίς τη θέληση του χρήστη και δύσκολα απεγκαθίσταται. Χρειάζεται και γι' αυτό ειδική διαδικασία.

3. Περισσότερα:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου