Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Εγκατάσταση γλωσσών στο Microsoft Office

0



Όταν εγκαταστήσουμε το Microsoft Office, πιθανό να θέλουμε να προσθέσουμε μια νέα γλώσσα γραφής, για την οποία να μας δίνεται η δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου. Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε τα βήματα που ακολουθούμε για την ενέργεια αυτή.

1. Ανοίγουμε μιαν οποιανδήποτε εφαρμογή Office, για παράδειγμα τη Word.Από το μενού επιλέγουμε File και έπειτα Options. Από το μενού αριστερά, επιλέγουμε Language. Στη συνέχεια, επιλέγουμε τη γλώσσα που θέλουμε να εγκαταστήσουμε (στην περίπτωσή μας τα Κινέζικα) και μετά Add.




2. H νέα γλώσσα θα προστεθεί στον πίνακα με τις γλώσσες, όπως πιο κάτω. Κάτω από τις στήλες Keyboard Layout και Proofing ελέγχουμε τι ισχύει. Στην περίπτωση πιο κάτω, έχουμε Not enabled και Not installed αντίστοιχα.




3. Αν η επιλογή κάτω από τη στήλη Keyboard Layout είναι όπως πιο πάνω, Not enabled, τότε κάνουμε κλικ στο Not enabled, και μεταφερόμαστε στις Ρυθμίσεις των Windows. Επιλέγουμε Add Language, βρίσκουμε τη γλώσσα που θέλουμε να προσθέσουμε και επιλέγουμε Next, όπως φαίνεται στις δύο εικόνες που ακολουθούν.



  



4. Κάνουμε τις επιλογές μας στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, και ακολούθως κλικ στο Install.




5. Πλέον, η γλώσσα που προσθέσαμε στο Keyboard, εμφανίζεται μαζί με τις άλλες γλώσσες που ήδη χρησιμοποιούμε.




6. Επιστρέφουμε στη Word και στις επιλογές γλώσσας (βλέπε βήμα 2 πιο πάνω) και κάνουμε κλικ στο Not installed, για να μεταφερθούμε στη σελίδα της Microsoft με τις διαθέσιμες για εγκατάσταση γλώσσες του Office.




 7. Αφού επιλέξαμε τα Κινέζικά μας, επιλέγουμε Download, 32 ή 64-bit, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του υπολογιστή μας.




8. Αποθηκεύουμε το αρχείο γλώσσας στην επιφάνεια εργασίας μας, και κάνουμε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο, για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Αυτή μπορεί να πάρει 15-30 λεπτά. Θα χρειαστεί να κλέισουμε τη Word στο στάδιο αυτό, έτσι ώστε η εγκατάσταση να προχωρήσει σωστά.




9. Με το τέλος της εγκατάστασης, ανοίγουμε ξανά τη Word, και απ' εκεί File > Options > Language. Πλέον, κάτω από τις στήλες Keyboard Layout και Proofing, έχουμε την κατάσταση Enabled και Installed. Πλέον μπορούμε να γράψουμε Κινέζικα, με τη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου.




10. Μπορούμε τώρα να επιλέξουμε και τη γλώσσα στην οποία θα εμφανίζονται οι εφαρμογές του Office μας, στο κάτω μέρος του πιο πάνω παραθύρου, κάτω από τον τίτλο Choose Display Language.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου