Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Σελίδες landscape και portrait στο ίδιο κείμενο στη Word

0



Κάποιες φορές δημιουργείται η ανάγκη να θέλουμε να συμπεριλάβουμε μια σελίδα με οριζόντιο προσανατολισμό (landscape) σε ένα κείμενο docx του οποίου οι σελίδες έχουν κατακόρυφο προσανατολισμό (portrait). Ένας πίνακας με πολλές στήλες, ένα διάγραμμα, μια εικόνα πιθανό να είναι η αιτία γι' αυτό.

Παρόλο που το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο, είναι μια απλή διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α. Χρησιμοποιώντας το Breaks

1. Ανοίγουμε το κείμενό μας στη Word, και από το μενού επιλέγουμε την καρτέλα Layout.




 2. Μετακινούμε το mouse μας εκεί ακριβώς που θέλουμε να ξεκινά η landscape σελίδα μας, κάνουμε κλικ στο βελάκι στα δεξιά της επιλογής Breaks, και ακολούθως Next Page.




3. Μια νέα λευκή σελίδα έχει προστεθεί τώρα στο κείμενό μας. Επιλέγουμε Orientation από το μενού, και ακολούθως Landscape.




 4. Η νέα σελίδα αλλάζει προσανατολισμό και γίνεται landscape. Αν θέλουμε μετά από τη σελίδα αυτή να επιστρέψουμε σε σελίδες portrait, επαναλαμβάνουμε τα βήματα πιο πάνω, αλλά αυτή τη φορά στο βήμα 3 επιλέγουμε Portrait. 




Β. Χρησιμοποιώντας το Page Setup

1. Με ανοιχτό το κείμενό μας στη Word, τοποθετούμε το mouse μας στο σημείο όπου θέλουμε να δημιουργηθεί η σελίδα με τον διαφορετικό προσανατολισμό. Έχοντας επιλεγμένη την καρτέλα Layout από το μενού, κάνουμε κλικ στο μικρό βελάκι στο κάτω μέρος της ενότητας Page Setup, όπως δείχνει το κόκκινο βέλος πιο κάτω.




2. Αμέσως ανοίγει το πιο κάτω παράθυρο. Επιλέγουμε Landscape, This point forward και ΟΚ.




3. Αμέσως δημιουργείται μια νέα σελίδα μέσα στο κείμενό μας, με τον προσανατολισμό που της δώσαμε (landscape).


ΤΙΠ

Παρουσίαση Power Point με διαφάνειες που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου