Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μετατροπή αρχείου Word (docx) σε εικόνα

0

 


Υπάρχουν φορές που θα θέλαμε να μοιραστούμε ένα αρχείο docx ως εικόνα, την οποία όλοι μπορούν να ανοίξουν από διάφορες συσκευές, χωρίς απαραίτητα να έχουν τη Word. Δυστυχώς, η Word δεν μας δίνει τη δυνατότητα μετατροπής αυτής της μορφής. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να το κάνουμε.

 

1. Με τη χρήση Screenshot

Παίρνοντας ένα στυγμιότυπο οθόνης ή απλά ... ένα screenshot, μπορούμε να αποθηκεύσουμε ως εικόνα (JPG, PNG) ό,τι βρίσκεται στην οθόνη μας τη δεδομένη στιγμή. Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε, ωστόσο, είναι η οθόνη μας να περιλαμβάνει ολόκληρη τη σελίδα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε εικόνα. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να μικράνουμε τη σελίδα μας έτσι ώστε να χωρέσει ολόκληρη στην οθόνη μας. 

 



Αφού βεβαιωθούμε ότι η σελίδα είναι ολόκληρη ορατή, προχωρούμε στη λήψη screenshot, που θα μας βοηθήσει να το αποθηκεύσουμε ως εικόνα.


2. Μέσω PDF

Ένας άλλος τρόπος μετατροπής ενός αρχείου Word σε εικόνα είναι μέσω PDF. Η ίδια η Word μάς δίνει τη δυνατότητα μετατροπής των αρχείων της σε PDF. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετατρέψουμε το PDF αρχείο σε μορφή εικόνας.

 

2.1. Μετατροπή αρχείου Word σε PDF

Για να μετατρέψουμε το αρχείο Word σε PDF, αρκεί να επιλέξουμε File, Save as, να αποφασίσουμε την τοποθεσία αποθήκευσης και ακολούθως PDF. 

 


 

2.2. Μετατροπή PDF σε μορφή εικόνας

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστούμε κάποιο εργαλείο μετατροπής. Στην ανάρτηση αυτή, προτείνουμε δύο τέτοια εργαλεία: Το PDF24 και το PDF to JPEG της Microsoft.


PDF24 - Μετατροπή online

Το PDF24 είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο σε θέματα που αφορούν σε PDF. Το καλύτερο, είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρει ένα σωρό δυνατότητες.

Αν πάμε στη σελίδα PDF24 Tools, μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες αυτές. Στην περίπτωσή μας, χρειαζόμαστε την επιλογή PDF to images.

 


Στη συνέχεια, βρίσκουμε το PDF αρχείο μας, επιλέγουμε Open και ακολούθως Convert. Περιμένουμε λίγο μέχρι να γίνει η μετατροπή, και ακολούθως Download και Save.

Η αποθήκευση θα γίνει σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου. Για να το απο-συμπιέσουμε, διαβάζουμε εδώ: Συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων. 

 

Microsoft's free converter - PDF to JPEG

Αν επιθυμούμε ένα εργαλείο μετατροπής PDF σε μορφή εικόνας που να το έχουμε πάντα εγκαταστημένο στον υπολογιστή μας, το δωρεάν εργαλείο της Microsoft μάς εξυπηρετεί απόλυτα.

Το βρίσκουμε στο Microsoft Store, αν το ψάξουμε ως εξής: PDF TO JPEG

Το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας, και ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες για επιλογή του αρχείου και μετατροπή του, κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα και αποτελεσματικά. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου