Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Κοινοποιηση Youtube βίντεο από συγκεκριμένο σημείο

0


 
Υπάρχουν φορές που θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε ένα βίντεο από το Youtube, αλλά όχι από την αρχή. Από ένα σημείο και μετά. Για παράδειγμα, από το σημείο που έγινε η επίμαχη φάση σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, από το σημείο που μπήκε το γκολ, από εκεί που ξεκινά το συγκεκριμένο τραγούδι, από εκεί που έγινε η συγκεκριμένη δήλωση, από εκεί που ξεκινούν οι οδηγίες για να αλλάξεις την μπαταρία του υπολογιστή, χωρίς τα ... εκνευριστικά πολλές φορές "Hi, guys... Hm... Em...'' κτλ. κτλ.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνουμε αυτό: Ο ένας, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει το Youtube, και ο άλλος, κάνοντας μια μικρή επέμβαση στη διεύθυνση URL του βίντεο.


Μέσα από το Youtube

1. Αν κάτω από το βίντεό μας, κάνουμε κλικ στο Share (Κοινή χρήση), θα εμφανιστεί μπροστά μας κάτι τέτοιο:




Κάτω από τη διεύθυνση του βίντεο, που βρίσκεται στο ορθογώνιο κάτω από τα εικονίδια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει ένα κουτάκι, και δίπλα η λέξη Έναρξη (Start at).

2. Κάνουμε τικ στο κουτάκι, και δίπλα από τη λέξη Έναρξη (Start at) σημειώνουμε τη χρονική στιγμή, από την οποία θέλουμε να ξεκινά το βίντεο που θα κοινοποιήσουμε.




3. Επιλέγουμε τη νέα διεύθυνση του βίντεο, όπως φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω, και την κοινοποιούμε. Οι φίλοι-παραλήπτες μας, θα πάρουν το βίντεο, το οποίο θα ξεκινά από το 40ό δευτερόλεπτο. Αν θέλουν να δουν τι υπάρχει προηγουμένως, μπορούν να το κάνουν χειροκίνητα.


Αλλάζοντας τη διεύθυνση του βίντεο

1.Κάνουμε δεξί κλικ στο βίντεο και επιλέγουμε Λήψη διεύθυνσης URL βίντεο.




2. Κάνουμε αντιγραφή τη διεύθυνση (δεξί κλικ στη διεύθυνση και αντιγραφή).




2. Κάνουμε επικόλληση της διεύθυνσης όπου θέλουμε, προσθέτοντας στο τέλος, τα εξής: ?t=

3. Μετά από το =, προσθέτουμε το χρονικό σημείο, απ' όπου θέλουμε να ξεκινά το βίντεό μας. Στην περίπτωσή μας, πληκτρολογούμε 0m40s, που σημαίνει 0 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Τώρα η διεύθυνση φαίνεται κάπως έτσι:

https://youtu.be/9qPICgsgF3w?t=0m40s
4. Κοινοποιούμε τη νέα διεύθυνση. Οι φίλοι-παραλήπτες θα δουν το βίντεο να ξεκινά από το 40ό δευτερόλεπτο. Θα έχουν, βέβαια, τη δυνατότητα να δουν τι υπάρχει πριν από αυτό, χειροκίνητα.



https://youtu.be/9qPICgsgF3w?t=0m40s 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου