Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Όμορφες παρουσιάσεις με Presenter View

0



Κάποιες φορές, τα πιο απλά πράγματα βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας, όμως συμβαίνει να τα χάνουμε και να τα αναζητούμε απεγνωσμένα όταν τα χρειαζόμαστε άμεσα! Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με το Presenter View, μια χρήσιμη λειτουργία που υποστηρίζεται από το Power Point (Microsoft). 

Η λειτουργία Presenter View είναι ο ιδανικός τρόπος να παρουσιάσει κανείς ένα θέμα στο Power Point, και να έχει πρόσβαση από την οθόνη του υπολογιστή του στις σημειώσεις της κάθε διαφάνειας, την ίδια ώρα που το ακροατήριο να παρακολουθεί την παρουσίαση από μια άλλη οθόνη (προβολέας, τηλεόραση κτλ.), χωρίς να βλέπει τις σημειώσεις του ομιλητή.

H εικόνα πιο κάτω μάς δείχνει μία παρουσίαση στο Presenter View, εξηγώντας τα εικονίδια που υπάρχουν στο περιβάλλον της λειτουργίας αυτής:





1. Ο αριθμός της τρέχουσας διαφάνειας
2. Η τρέχουσα διαφάνεια
3. Οι σημειώσεις μας
4. Η προηγούμενη διαφάνεια
5. Η επόμενη διαφάνεια
6. Η διάρκεια της παρουσίασης
7. Οι διαφάνειές μας σε μοφή εικονιδίων (thumbnails)
8. H πέννα, ο δείκτης laser, το εργαλείο υπογραμμίσεων


Πώς, όμως, μεταφερόμαστε στη λειτουργία του Presenter View;

Ανοίγουμε την παρουσίασή μας στο Power Point, και από το μενού, επιλέγουμε την καρτέλα Slide Show. Από εκεί, τικάρουμε την επιλογή Use Presenter View, όπως φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω:




Ακολούθως, πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο ALT μαζί με το F5.

Τόσο απλά!  

Καλές παρουσιάσεις να έχετε!!!


ΤΙΠ:

Όσες σημειώσεις και να πάρουμε κάτω από τις διαφάνειες, αν δεν ξέρουμε καλά τι θα πούμε, ούτε το Presenter View ούτε κανείς άλλος μπορεί να εξασφαλίσει ροή στα λεγόμενά μας!


Περισσότερα: What is Presenter View




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου