Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Spotify: δωρεάν και νόμιμη μουσική

0



Το Spotify είναι μία υπηρεσία music streaming, η οποία έχει μέχρι τώρα προσελκύσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αφού δίνει το δικαίωμα της δωρεάν και νόμιμης πρόσβασης σε μια τεράστια βάση μουσικής, που περιλαμβάνει πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια.

Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει πρόσβαση στην ανεξάντλητη βάση του Spotify, αρχικά πρέπει να το κατεβάσει στον υπολογιστή του ή να εγκαταστήσει την εφαρμογή στην κινητή του συσκευή, και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, ο οποίος μπορεί να είναι και συνδεδεμένος με Twitter, Facebook και άλλα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Υπάρχουν δύο επιλογές: 


Το δωρεάν Spotify, το οποίο υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επιτρέπει να ακούμε μουσική μόνο online, όπως, για παράδειγμα, στο Youtube.

Το premium Spotify, έναντι μηνιαίας συνδρομής, δεν έχει καθόλου διαφημίσεις, και επιτρέπει να κατεβάζουμε playlists και να τις ακούμε offline.

Τα βασικά που μπορούμε να κάνουμε με το Spotify:

Search: Ψάχνουμε οποιονδήποτε καλλιτέχνη, άλμπουμ, τραγούδι. Θα εμφανιστεί μία λίστα με ό,τι σχετικό υπάρχει στο Spotify. Μπορούμε να ακούσουμε ολόκληρα άλμπουμ ή μεμονωμένα κομμάτια, να θυμηθούμε τη δισκογραφία ενός καλλιτέχνη ή να ανακαλύψουμε άλλους παρόμοιους καλλιτέχνες, πατώντας πάνω στο προφίλ του καλλιτέχνη. Αν ο καλλιτέχνης έχει επίσημο λογαριασμό στο Spotify, μπορούμε να τον ακολουθήσουμε.

Radio: Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σταθμό, με βάση ένα κομμάτι ή έναν καλλιτέχνη που μας αρέσει. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσουμε Concentration Music, το Spotify θα δημιουργήσει αυτόματα ένα ραδιόφωνο, βασισμένο σε αυτό το θέμα, και θα παίζει σχετικά κομμάτια το ένα μετά το άλλο. Πατώντας like, unlike ή skip track, «βοηθούμε» το πρόγραμμα να βελτιώσει τον σταθμό μας, έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό μας γούστο.

Discover: Αν δεν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να ακούσουμε, μπορούμε να δούμε τι ακούνε οι φίλοι μας, τα άτομα, δηλαδή, με τα οποία είμαστε συνδεδεμένοι στο Spotify, ή και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που διατηρούν λογαριασμό στην υπηρεσία.

Playlist: Μια από τις σπουδαιότερες δυνατότητες του Spotify είναι η δημιουργία λιστών. Με ένα δεξί κλικ σε ένα κομμάτι, μποούμε να το προσθέσουμε σε μια λίστα-θεματική ενότητα, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λίστα που περιλαμβάνει ένα ολόκληρο άλμπουμ ενός καλλιτέχνη.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το Spotify τόσο στον υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνό μας. Εφόσον συνδεθεθούμε με τον λογαριασμό μας, μπορούμε να έχουμε συγχρονισμό των λιστών μας στις δύο συσκευές.

Εσείς δοκιμάσατε το Spotify; Ποιες οι εμπειρίες σας από αυτό;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου