Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Το Word αρχείο μου στην οθόνη έχει διαφορετικά περιθώρια από το αντίστοιχο τυπωμένο!

1



Το πρόβλημα περιγράφεται καθαρά στον τίτλο της ανάρτησης. Άλλα ετοιμάζουμε και βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή, και άλλα στο χαρτί. Ετοιμάζουμε τα περιθώριά μας κανονικά, το αποτέλεσμα στην οθόνη μάς ικανοποιεί, παρόλα αυτά, το τυπωμένο κείμενο μάς απογοητεύει, αφού έχει περιθώρια πολύ μεγαλύτερα από τα καθορισμένα. Η απογοήτευση αυτή μετατρέπεται σε ... τρέλα, όταν συνειδητοποιήσουμε πως ό,τι και να κάνουμε, το πρόβλημα δεν λύνεται! Ακόμα και η δημιουργία pdf αρχείου, δεν ωφελεί, αφού και το τυπωμένο pdf διαφέρει από αυτό που έχουμε στην οθόνη μας. Πολλοί έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν εκτυπωτή, άλλοι απεγκαταστούν τo νέο Office και επιστρέφουν στην προηγούμενή του έκδοση, άλλοι παίρνουν ως δεδομένο τον τρόπο εκτύπωσης και σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Κι όμως υπάρχει λύση, και μάλιστα πάρα πάρα πολύ απλή!

Το πρόβλημα σχετίζεται με τις προεπιλεγμένες επιλογές στo Office 2016. Αρκεί να ανοίξουμε τη Word, να πάρουμε τα ... ποντικοεργαλεία μας και να φωνάξουμε: ''Ω, μάστοραααα!!!''

ΟΚ, ΟΚ!!!! Αστείο ήταν!!! Η λύση είναι ακόμα πιο απλή και από αυτήν που θα πρότεινε ο Μίκυ στους φίλους του Κλαμπ του!!! Τι κάνουμε, λοιπόν;

Ανοίγουμε τη Word, πάμε στο File, και ακολούθως Options. Από εκεί, επιλέγουμε από το αριστερό μενού Advanced. Οδηγούμαστε σε ένα παράθυρο όπως αυτό:




Προχωρούμε κάτω κάτω, μέχρι να φτάσουμε στην ενότητα Print. Ξετικάρουμε την τελευταία επιλογή Scale content for A4 or 8,5 x 11'' paper sizes.




Αυτό ήταν!!! Το πρόβλημα λύθηκε!!! Το τυπωμένο αποτέλεσμα έχει ακριβώς τα ίδια με αυτά που εμείς καθορίσαμε. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!




1 σχόλιο :