Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σύνδεση αρχείων docx, με διαφορετικό τύπο αρίθμησης σελίδων

0




Τι πιο ... συνηθισμένο, να θέλει κανείς να ενώσει δυο αρχεία, που έχουν διαφορετικό τύπο αρίθμησης στις σελίδες τους! Το ένα αρχείο, για παράδειγμα, να έχει λατινική αρίθμηση σελίδων στο κάτω μέρος, και το άλλο, αραβική αρίθμηση στο κάτω μέρος!

Απλό; Για δοκιμάστε! 

Αν τα καταφέρατε, τότε μην διαβάσετε παρακάτω. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας με κάτι πιο δημιουργικό. Αν, όμως, δεν τα έχετε καταφέρει, και θέλετε επειγόντως να μάθετε τον τρόπο, διαβάστε παρακάτω τι έχει να μας πει ο ... αστυνόμος Σαϊνης!!!

Η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση τέτοιων αρχείων δεν είναι κάτι συνηθισμένο, και γι' αυτό, αν δεν χρειαστήκαμε ποτέ να την κάνουμε, το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε ιδέα πώς γίνεται. Γι' αυτές τις δύσκολες ώρες, η ανάρτηση αυτή έρχεται να ... ανοίξει τα μάτια στον κάθε ταλαίπωρο, που προσπαθεί με τις ώρες να πετύχει το ποθούμενο!

Τι κάνουμε, λοιπόν;

1. Μεταφέρουμε το ένα αρχείο (docx2) στο άλλο (docx1). Το copy και paste μας βοηθούν σε αυτό το πρώτο βήμα.

2. Τώρα, η αρίθμηση όλων των σελίδων γίνεται όπως αυτήν του docx1. Δεν απογοητευόμαστε. Αυτό είναι πολύ φυσικό.

3. Αρχίζει ... η δράση. Βάζουμε το mouse μας στην αρχή της πρώτης λέξης στο docx2, όπως δείχνει το κόκκινο βέλος.




4. Επιλέγουμε από το μενού, την καρτέλα Layout (Διάταξη), και μετά Breaks, όπως φαίνεται με κίτρινο μαρκαδόρο πιο κάτω.




5. Από το μενού Breaks, επιλέγουμε το Next Page. Δεν πρόκειται να δούμε κάτι θεαματικό. Στην ουσία δεν θα δούμε τίποτε. Υπομονετικά, προχωρούμε στο βήμα 6.




6. Κάνουμε διπλό κλικ στον χώρο του Header, στο πάνω μέρος της σελίδας. Θα δούμε κάτι παρόμοιο με την πιο κάτω εικόνα. Προσοχή στους κόκκινους κύκλους. Θα μας χρησιμεύσουν στο βήμα 7.




7. Αν το Link to Previous (πρώτος κόκκινος κύκλος) είναι επιλεγμένο, κάνουμε κλικ πάνω του έτσι ώστε να απενεργοποιηθεί η σύνδεση. Αμέσως θα δούμε ότι το Same Previous (δεύτερος κόκκινος κύκλος) θα εξαφανιστεί.

8. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 6 και 7, αλλά αυτή τη φορά για το Footer, στο κάτω μέρος της σελίδας.

9. Έχοντας πάντα μπροστά μας την πρώτη σελίδα του docx2, επιλέγουμε από το κύριο μενού το Insert και μετά, την καρτέλα Page Numbers και Insert Numbers.

10. Επιλέγουμε το μέρος της σελίδας που θέλουμε να μπουν οι αριθμοί μας στο docx2.

11. Ξανά Insert, Page Numbers και Format Numbers. Επιλέγουμε το είδος της αρίθμησης που προτιμούμε.

12. Κάνουμε διπλό κλικ κάπου μέσα στη σελίδα, και τώρα πλέον έχουμε στο ίδιο αρχείο στη Word, ενωμένα δύο αρχεία με διαφορετικό τύπο αρίθμησης το καθένα.


Τόσο απλά!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου