Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Έλεγχος αρχείων και φακέλων με το Windows Defender

0

 


 

Για το Windows Defender τα έχουμε ξαναπεί και παλαιότερα. Είναι ένα antivirus το οποίο περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα των Windows 10 και μπορεί να προστατεύσει τον μέσο χρήστη σε πραγματικό χρόνο, αθόρυβα και αποτελεσματικά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτός τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που χρειάζονται.

Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να ελέγξουμε ένα αρχείο ή φάκελο ή δίσκο/κινητή συσκευή με το Windows Defender.

 

Μέθοδος 1

Βρίσκουμε το αρχείο ή τον φάκελο ή τον δίσκο ή την κινητή συσκευή που θέλουμε να ελέγξουμε, κάνουμε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέγουμε Scan with Windows Defender.

Στην περίπτωση πιο κάτω ελέγξαμε ένα αρχείο Power Point.



Αν στο αρχείο μας έχει βρεθεί κάτι κακόβουλο, θα πάρουμε μια προειδοποίηση όπως την πιο κάτω. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επιλέξουμε Start actions, έτσι ώστε να το στείλουμε στην καραντίνα.



Αν δεν βρεθεί κάτι κακόβουλο, θα πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όλα καλά.


 

Μέθοδος 2

Η μέθοδος αυτή δεν ισχύει για την περίπτωση που θέλουμε να ελέγξουμε μόνο ένα αρχείο.

  • Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο με το σήμα των Windows στο πληκτρολόγιο μαζί με το γράμμα i, για να μεταφερθούμε στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέγουμε Update & Security.
  • Από το μενού αριστερά επιλέγουμε Windows Security, και από τον χώρο δεξιά Virus & threat Protection.

Θα δούμε ότι μάς προσφέρονται 4 επιλογές για να κάνουμε έλεγχο με το Windows Defender (Quick scan, Full scan, Custom scan και Windows Defender offline scan). Στην περίπτωσή μας, επιλέξαμε Custom scan, για να ελέγξουμε έναν συγκεκριμένο φάκελο.

 


Αφού κάνουμε κλικ στο Scan now, βρίσκουμε τον φάκελο που θέλουμε να ελέγξουμε. Στην περίπτωσή μας, MY DOCUMENTS1.



Μόλις κάνουμε κλικ στο Select Folder, ο έλεγχος θα ξεκινήσει.



Αν κάτι κακόβουλο βρεθεί, θα πρέπει να επιλέξουμε Start actions, έτσι ώστε να το στείλουμε στην καραντίνα. Διαφορετικά, θα πάρουμε το μήνυμα ότι δεν βρέθηκαν απειλές, και όλα είναι καλά. 


Σχετικά

Είναι αρκετά καλό το Windows Defender για τα Windows 10; 

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Windows Defender

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου