Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Αλλαγή κωδικού εισόδου στα Windows 10

0



Πολύ σημαντική για την ασφάλεια του υπολογιστή μας είναι η δημιουργία ενός κωδικού (password), ο οποίος θα μας εισάγει στο λειτουργικό μας σύστημα, τα Windows. Η επιλογή να μην δημιουργήσουμε έναν τέτοιο κωδικό, εμπεριέχει ρίσκο, αφού ποτέ δεν ξέρουμε αν κάποιος άλλος, κάποια στιγμή, βρεθεί μπροστά από τον υπολογιστή μας. 

Υπάρχουν, ωστόσο, φορές που χρειαζόμαστε να αλλάξουμε κωδικό. Είτε γιατί αυτός έγινε γνωστός, για οποιονδήποτε λόγο, είτε γιατί ο υπολογιστής μας προσβλήθηκε από κάποιο malware, είτε γιατί απλά θέλουμε να τον αλλάξουμε.

Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή;

Μπορούμε να αλλάξουμε κωδικό εισόδου στα Windows 10, με διάφορους τρόπους. Εδώ, παρουσιάζουμε τρεις από αυτούς. Κάνουμε την επιλογή μας, ανάλογα με το τι μας βολεύει κάθε φορά.

1. Από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή μας

1. Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα Ι, για να μεταφερθούμε στις Ρυθμίσεις (Settings). Ακολούθως, επιλέγουμε Accounts, και από το μενού αριστερά, Sign-in options.




2. Επιλέγουμε Password και ακολούθως Change.




3. Θα μας ζητηθεί το υπάρχον password μας. To εισαγάγουμε και επιλέγουμε Next.




4. Ακολούθως, εισαγάγουμε το καινούριο password, το επιβεβαιώνουμε, και δημιουργούμε ένα hint, σε περίπτωση που το ξεχάσουμε. Αν, για παράδειγμα ο νέος κωδικός είναι 5678, το hint μπορεί να είναι απλά numbers. Επιλέγουμε Next. Την επόμενη φορά που θα μπούμε στα Windows, θα πρέπει να εισαγάγουμε τον καινούριο κωδικό.




2. Από το Control Panel

1. Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογούμε Control Panel (αν έχουμε Ελληνικά ως προεπιλεγμένη γλώσσα των Windows, πληκτρολογούμε Πίνακας Ελέγχου) και πατούμε ΟΚ, για να μεταφερθούμε στο Control Panel, View by Category. Επιλέγουμε User Accounts. 




2. Επιλέγουμε για μια ακόμα φορά User Accounts.




 3. Επιλέγουμε Make changes to my account in PC settings.




4. Ακολούθως, θα μεταφερθούμε στις Ρυθμίσεις, και από εκεί, θα ακολουθήσουμε τα βήματα όπως περιγράφονται στον τρόπο 1.


3. Από το Command Prompt

1. Επιλέγουμε έναν από αυτούς τους τρόπους, για να μεταφερθούμε στο Command Prompt. 

2. Στο παράθυρο εντολών που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε net user και πατούμε Enter. Η εντολή θα μας δώσει όλους τους λογαριασμούς που υπάρχουν στον υπολογιστή μας.




3. Πληκτρολογούμε έπειτα το εξής: net user DR M 1234

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αλλάζουμε φυσικά το DR M με το όνομα του λογαριασμού για τον οποίο θέλουμε να αλλάξουμε κωδικό, και το 1234 με τον νέο κωδικό. Πατούμε Enter, για να αλλάξει ο κωδικός εισόδου μας με την επανεκκίνηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου