Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Πώς ανοίγουμε το Control Panel στα Windows 10

0



Κάποιες φορές, τα πιο απλά πράγματα δεν είναι και τόσο εμφανή. Εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις κάτι ή δεν χρειάζεται να δώσεις περισσότερες εξηγήσεις, έρχεται η στιγμή που αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Η μετάβαση στο Control Panel (Πίνακας Ελέγχου για όσους η γλώσσα των Windows είναι τα Ελληνικά) είναι ένα από αυτά τα απλά πράγματα, που πιθανό να μας προκαλέσουν μια μικρή σύγχυση όταν τα ψάχνουμε και δεν τα βρίσκουμε. Ακόμα και στα Windows 10, όπου η αλλαγή σε όλες σχεδόν τις ρυθμίσεις μπορεί να γίνει και μέσα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις, υπάρχουν φορές που χρειάζεται να ανοίξουμε το Control Panel.

Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε πώς μπορούμε να μεταφερθούμε στο Control Panel, στα Windows 10.


1. Από το Start Menu (All Apps)

Πατούμε το εικονίδιο του Start, και αναζητούμε μέσα από τις εφαρμογές που εμφανίζονται σε αλφαβητική σειρά το Windows System. Πατούμε το βελάκι στα δεξιά της λέξης Windows System για να δούμε το περιεχόμενο του φακέλου, και επιλέγουμε Control Panel.




2. Κάνοντας αναζήτηση (Search)

Πατούμε το κουμπάκι του Search (εναλλακτικά, πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα S) και πληκτρολογούμε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου για ελληνικά Windows). Από τις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέγουμε Control Panel.  




3. Από το Run

Πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R, και πληκτρολογούμε στο παράθυρο που θα ανοίξει Control Panel (μπορούμε να πληκτρολογήσουμε μόνο Control). Έπειτα, ΟΚ. 




4. Από το Command Prompt ή το Power Shell

Ανοίγουμε ένα παράθυρο εντολών με έναν από αυτούς τους τρόπους. Πληκτρολογούμε Control και πατούμε Enter.




Για PowerShell

Δεξί κλικ στο εικονίδιο του Start και επιλογή PowerShell. Πληκτρολογούμε Control και πατούμε Enter. 




5. Από το File Explorer

Ανοίγουμε ένα File Explorer, κάνοντας κλικ στον κίτρινο φάκελο στο Taskbar μας. Αν δεν βρίσκουμε τον φάκελο, γράφουμε File Explorer στον χώρο του Search, αλλά ... δεδομένου ότι θέλουμε να ανοίξουμε το Control Panel, ποιος ο λόγος να μην πληκτρολογήσουμε απλά Control Panel!



Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε Control Panel στον χώρο διευθύνσεων, και ακολούθως Enter.





View by Category ή View by Items

Αφού μεταφερθούμε στο Control Panel, και ανάλογα με τη ρύθμιση που θέλουμε να αλλάξουμε, επιλέγουμε View by Category ή View by Items (small or large). Στις εικόνες που ακολουθούν, φαίνεται πώς:

View by Category




View by Icons (small)






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου