Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν Office 365 για εκπαιδευτικούς και μαθητές

4



Η ανάρτηση αυτή αφορά σε Κύπριους εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν δωρεάν σε 5 διαφορετικές συσκευές τους το Office 365 Pro Plus.

Το δικαίωμα αυτό προκύπτει μετά από την εφαρμογή της συμφωνίας Enrollment for Education Solutions (EES) από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία εξασφαλίζει την προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικών Microsoft για όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Με την εν λόγω συμφωνία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να προσφέρει στους νέους τεχνολογικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, επωφελούμενοι από την περίοδο φοίτησής τους οι μαθητές θα μπορούσαν να αποκτήσουν και δεξιότητες, που θα είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στη συνέχεια στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν στη διάθεσή τους τα ίδια εκπαιδευτικά εργαλεία με αυτά που χρησιμοποιούν οι μαθητές στις τάξεις και στους προσωπικούς τους υπολογιστές, και τα οποία είναι συμβατά με όλων των ειδών τις συσκευές (PC, Mac, Windows, Android, iOS). 

Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν το Office 365

1. Υποβάλετε αίτηση, μέσω του Συστήματος Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ). Πραγματοποιήστε είσοδο στο ΣΕΠ, βάζοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό που χρησιμοποιείτε.




2. Κάτω από την καρτέλα Συμπλήρωση αιτήσεων, επιλέξτε Δημιουργία / Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365. 




 3. Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα πάρετε το μήνυμα ότι μπορείτε να κάνετε λήψη του Office την επόμενη μέρα.

4. Την επόμενη μέρα, μετά από την υποβολή της αίτησής σας, κάντε είσοδο στη σελίδα του Office 365.




5. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη (Username) που χρησιμοποιείτε στο ΣΕΠ, ακολουθούμενο από τα εξής: @te.schools.ac.cy




6. Εισαγάγετε τον κωδικό του ΣΕΠ και πραγματοποιήστε είσοδο.




7. Επιλέξτε Yes, για να παραμείνετε συνδεδεμένοι.




8. Στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε Install Office (πάνω δεξιά).




9. Επιλέξτε Office 365 apps.




10. Αποθηκεύστε το αρχείο εγκατάστασης στο Desktop σας.




11. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Office που θα δημιουργηθεί στο Desktop σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για εγκατάσταση. Σε περίπου 30 λεπτά, η σουίτα Office θα έχει εγκατασταθεί, και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις εφαρμογές που περιλαμβάνει (Word, Power Point, Excel, Publisher, OneNote, OneDrive κτλ.). Πιθανό να χρειάζεται να εισαγάγετε τα στοιχεία σας (όνομα χρήστη και κωδικό) την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή.


Πώς μπορούν οι μαθητές να αποκτήσουν το Office 365

Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν από το σχολείο τους το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να μπορούν να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους στην πλατφόρμα της Microsoft, Office 365, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν το πακέτο Office 365 Pro Plus. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους στους όρους χρήσης, η οποία θα τους ζητηθεί από το σχολείο μέσω σχετικού εγγράφου.

1. Πηγαίνετε στη σελίδα της Microsoft. για το Office365.

2. Sign in.

3. Πληκτρολογήστε το email και τον κωδικό που σας δόθηκε από το σχολείο.

4. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το email σας δημιουργείται ως εξής:
    Username@st.schools.ac.cy

5. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα πιο πάνω, από το βήμα 7 ως το βήμα 11.



Περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα Office 365 - Οικοσελίδα
Συχνές ερωτήσεις




4 σχόλια :