Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Γιατί το Adobe Flash Player πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένο

1



Πιθανό να είχαμε κάποτε την εμπειρία να προσπαθούμε να παίξουμε ένα βίντεο στο Youtube αλλά αυτό να μην παίζει... Ή να θέλουμε να παίξουμε ένα συγκεκριμένο παιγνίδι σε μια ιστοσελίδα, αλλά να μην μπορούμε, για κάποιον λόγο. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι η δουλειά μας δεν γίνεται, επειδή δεν έχουμε εγκαταστημένο το Adobe Flash Player ή "απλά" δεν έχουμε εγκαταστημένη την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player. Μια εγκατάσταση ή μια ενημέρωση στις περιπτώσεις αυτές θα ήταν αρκετή για να λύσει το όποιο πρόβλημα.

Τι είναι, όμως, το Adobe Flash Player, και γιατί κρύβει τις δικές του παγίδες;

Το Adobe Flash Player είναι ένα πολύ διαδεδομένο πολυμέσο-εφαρμογή, το οποίο μας βοηθά να έχουμε πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο που απαιτεί τη χρήση flash -βίντεο, παιγνίδια με κίνηση, animation, κάποια είδη γραφικών κτλ. Παρόλα αυτά, ο κώδικας που χρησιμοποιεί επιτρέπει την επέμβαση τρίτων (χάκερ), με τρόπο που αυτοί να μπορούν να αποκτήσουν από μερικό μέχρι και πλήρη έλεγχο σε έναν υπολογιστή. Ένας υπολογιστής, με μη ενημερωμένο Flash Player, αποτελεί καθαρή πρόκληση για την είσοδο ιών και γενικά κακόβουλου λογισμικού, όπως ακριβώς ισχύει και για ένα μη ενημερωμένο Java. Είναι γι' αυτό τον λόγο που τόσο συχνά, συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, η Adobe προβαίνει σε ενημερώσεις του προϊόντος της. Παρόλα αυτά, βλέποντας την αδυναμία του, και ταυτόχρονα την εξέλιξη του πιο ασφαλούς HTML5, αποφάσε ότι οι ενημερώσεις αυτές θα τερματιστούν μια για πάντα μέσα στο 2020. Δεν είναι τυχαίο που το Youtube χρησιμοποιεί πλέον ως βασικό player των βίντεο το HTML5, εγκαταλείποντας το Flash Player.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το εργαλείο αυτό γίνεται συχνά μέσο για την εξάπλωση ιών και κακόβουλου λογισμικού, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ τουλάχιστον μέχρι το 2020 που θα ενημερώνεται από την Adobe.


Περισσότερα για τον τερματισμό των ενημερώσεων του Flash Player:

https://mashable.com/2017/07/25/adobe-is-killing-flash-player/?europe=true




1 σχόλιο :