Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πρόβλημα με τα Ελληνικά...

0



Σας έχει τύχει ποτέ οι ελληνικοί υπότιτλοι της ταινίας που παρακολουθείτε να εμφανίζονται ως ... ακαταλαβίστικη γραμματοσειρά, τόσο στην ταινία όσο και στο ίδιο το αρχείο των υποτίτλων στο Notepad;  Παράδειγμα: Σύστημα αυτονομίας ΞΊΞ±ΞΉ διαχείρισης,  ελέγχου καύση

Ακόμα χειρότερα: Να θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο σας και να παίρνετε το εξής μήνυμα:

The file is not accessible. 
The file name, directory name or volume lable syntax is incorrect.

Ε, λοιπόν, εμένα μού έχει τύχει και πανικοβλήθηκα!

Ή θα άνοιγα τα αρχεία μου ή θα τα έχανα για πάντα!

Προκειμένου να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις, αποφάσισα να δράσω και να βρω μια λύση.

Τη βρήκα, και σας τη μεταφέρω! :)


Πρώτα, βέβαια, να αναφέρω ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το θέμα της γλώσσας στον υπολογιστή. Αν έχουμε αγοράσει καιννούριο υπολογιστή ή αναβαθμίσαμε σε νεότερη έκδοση των Windows, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσουμε. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, αν κάνετε το εξής απλό, στην περίπτωση που δεν καταφέρνετε να ανοίξετε ένα αρχείο:

Προσέξτε το μονοπάτι που οδηγεί στο αρχείο που θέλετε να ανοίξετε. Ένα παράδειγμα από τα δικά μου: This PC  > Documents  >   Μουσική  >  Παρτιτούρες  >  Διάφορα  > Barney. Το μονοπάτι περιέχει τόσο ελληνικούς όσο και αγγλικούς χαρακτήρες. Αντιγράψετε το αρχείο (στην περίπτωσή μας το αρχείο Barney) και επικολλήστε το στην Επιφάνεια εργασίας σας. Τώρα το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό έχει διαμορφωθεί ως εξής:  This PC  >  Desktop > Barney. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, ελληνικοί χαρακτήρες. Δοκιμάστε να το ανοίξετε. Αν ανοίξει, που θα ανοίξει, είναι ένδειξη ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την κωδικοποίηση της γλώσσας.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση στο πρόβλημα;

1.  Πατούμε μαζί το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R. Στο παραθυράκι που θα ανοίξει γράφουμε regedit, και μετά ΟΚ και YES, για να μεταφερθούμε στο Μητρώον του υπολογιστή μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε αλλαγή στο Μητρώον χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ένα λάθος μπορεί να καταστρέψει τη λειτουργία του υπολογιστή μας. Αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με ... τη γεωγραφία του Μητρώου, και νιώθουμε άβολα με αυτό, μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου πιο ειδικού από εμάς.

2.  Στη δεξιά πλευρά του Μητρώου ακολουθούμε το εξής μονοπάτι:

ΗΚΕΥ_LOCAL_MACHINE  >  SYSTEM  >  CurrentControlSet  >  Control  >  Nls  >  CodePage

3.  Έχοντας επιλεγμένο το CodePage, κοιτάζουμε στη δεξιά πλευρά του Μητρώου, όπου βρίσκονται διάφορες τιμές. Εντοπίζουμε την τιμή 1252 και κάνουμε διπλό κλικ σε αυτήν. 

4.  Στο νέο παράθυρο, στον χώρο του Value Data, αντικαθιστούμε την τιμή c_1252.nls, με την τιμή c_1253.nls, και επιλέγουμε ΟΚ.

5.  Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 3 και 4 για την τιμή 1254.

6.  Κάνουμε μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ!!!


Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα; 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου