Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Μετατροπή βίντεο σε κινούμενη εικόνα gif

0



Στο Youtube κυκλοφορούν πάρα πολλά βίντεο. Πολλές φορές, θέλουμε να απομονώσουμε ένα μικρό μόνο κομματάκι από αυτά, και να το αποθηκεύσουμε ως εικόνα gif, δηλαδή ως κινούμενη εικόνα. Αυτό είναι δυνατό.

Αν προσθέσουμε το πρόθεμα gif πριν από τη λέξη youtube στη διεύθυνση του βίντεο, και πατήσουμε Εnter, θα μεταφερθούμε σε μια νέα σελίδα, όπου μπορούμε να απομονώσουμε τη σκηνή που θέλουμε. Για παράδειγμα: 

Η διεύθυνση του βίντεο: 

Με την προσθήκη του gif:  

Μετακινώντας τώρα την μπάρα του βίντεο, μπορούμε να επιλέξουμε από πού θέλουμε να ξεκινά η κινούμενη εικόνα μας, ενώ μπορούμε να ρυθμίσουμε και το μήκος της, από 1 μέχρι 15 δευτερόλεπτα. 

Μόλις είμαστε έτοιμοι, πατούμε Create GIF. Όταν η εικόνα μας ετοιμαστεί, μεταφερόμαστε σε νέα σελίδα, αυτή της εικόνας που μόλις δημιουργήσαμε. Αν επιθυμούμε να διαδώσουμε την εικόνα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιλέγουμε Copy Link, ακριβώς από κάτω της, και ακολούθως paste εκεί όπου θέλουμε να την προβάλουμε. Αν απλά θέλουμε να τη φυλάξουμε ως εικόνα, επιλέγουμε Switch to GIF. Δεξί κλικ και Save Image as, ολοκληρώνουν τη διαδικασία! Πλέον δεν έχουμε μπροστά μας ένα βίντεο, αλλά μια κινούμενη εικόνα!

Να δυο δικές μου εικόνες, παρμένες από τη διεύθυνση που παρέθεσα πιο πάνω:





Εκνευριστική η επανάληψη (ειδικά για όσους θυμόμαστε τη φάση), αλλά έτσι είναι οι εικόνες GIF...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου