Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Microsoft Office Online

0



Εδώ και μερικά χρόνια, η δημοφιλής σουίτα Γραφείου της Microsoft, το γνωστό σε όλους Microsoft Office, είναι διαθέσιμη και online.

Ο χρήστης δεν χρειάζεται να δώσει λεφτά για να την αγοράσει, αφού μπορεί να δημιουργήσει ή να επεξεργαστεί online τα αρχεία του, και ακολούθως να τα φυλάξει στο One Drive (η online υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων της Microsoft), με δυνατότητα αποθήκευσης έως και 30 GB.

Έτσι, μπαίνοντας κανείς στη σελίδα του Office, χρησιμοποιώντας τον Microsoft λογαριασμό του, θα δει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές: Word, Power Point, Excel, Outlook, OneNote κτλ. Επιλέγοντας μία από αυτές, θα μπορεί είτε να δει και να επεξεργαστεί έγγραφα, τα οποία έχει ήδη ανεβάσει στο OneDrive, είτε να δημιουργήσει νέα. 




Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι περιορισμοί στη χρήση του Office Online, σε σχέση με την αγορασμένη εφαρμογή (Office 2016 ή Office365), με πιο σημαντικό το ότι χρειαζόμαστε διαδίκτυο για να το χρησιμοποιήσουμε. Παρόλα αυτά, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική, εάν χρειαζόμαστε το Microsoft Office και δεν μπορούμε να το αγοράσουμε ή απλά ο υπολογιστής μας δεν μπορεί να "αντέξει" την ύπαρξη πολλών προγραμμάτων για διάφορους λόγους. 

Προσωπικά, όταν αποφάσισα να βγάλω από την αδράνεια τον παλιό μου υπολογιστή, που στις δόξες του είχε Windows XP και ο δίσκος αποθήκευσής του έφτανε τα ... 75 GB, κατάλαβα ότι για να μπορεί να γίνει ξανά χρησιμοποιήσιμος πρέπει να έχει μόνο τα πιο σημαντικά προγράμματα που χρειάζεται. Έλα, όμως, που με 75 GB και τόσα χρόνια στην πλάτη, υπήρχε πιθανότητα να μετατραπεί απλά σε ένα ... έξυπνο αργό κουτί... Μου ήρθε, λοιπόν, η ιδέα, αφού βέβαια εγκατέστησα το λειτουργικό σύστημα Linux, να χρησιμοποιήσω την online υπηρεσία της Microsoft. Εγκατέστησα μόνο έναν PDF reader, το VLC και φυσικά ένα δωρεάν antivirusΌποτε χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το Office, μπαίνω στο Office Online και αυτό είναι! Δημιουργώ ή επεξεργάζομαι ήδη αποθηκευμένα αρχεία, και όλα καλά. Αυτή τη στιγμή, ο παλιός μου υπολογιστής ... τρέχει σαν ένα σύγχρονο tablet. Ποιος ο λόγος να τον φορτώσω χίλια δυο! Τον σκοπό του τον εξυπηρετεί και με το παραπάνω.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου