Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Καρφίτσωμα συνδέσμου στο Start Menu (Windows 10)

0



Η δημιουργία ομάδας συχνόχρηστων συνδέσμων στο κινητό μας τηλέφωνο είναι μια διαδικασία που λίγο πολύ όλοι έχουμε δοκιμάσει: είναι μεγάλη ευκολία να παίρνεις το τηλέφωνο, και με ένα δυο κλικ να μπαίνεις στον ιστοχώρο μιας εφημερίδας, του Gmail σου, του Grecian Geek Genius, παρά να μπαίνεις πρώτα στο Google και από εκεί να ψάχνεις τα προαναφερθέντα. Με τα Windows 10 μπορούμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα και στον υπολογιστή μας, μόνο που η διαδικασία είναι λιγάκι πιο περίπλοκη.

Τι κάνουμε, λοιπόν, για να καρφιτσώσουμε στο Start Menu των Windows 10 τους αγαπημένους μας συνδέσμους; 

1. Θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να ανοίξουμε τον browser μας και να μπούμε στη σελίδα που θέλουμε να καρφιτσώσουμε στο Start Menu. Στο παράδειγμα που ακολουθεί, έχουμε ανοίξει τον Grecian Geek Genius.

2. Μόλις η σελίδα φορτώσει, τραβούμε το εικονίδιο-λογότυπο του ιστολογίου (στο παράδειγμα, το εικονίδιο G), στην επιφάνεια εργασίας μας (desktop).




3. Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο που έχει μεταφερθεί στην επιφάνεια εργασίας μας και επιλέγουμε copy. Αν επιθυμούμε να μετονομάσουμε τη σελίδα, επιλέγουμε rename, βάζουμε το όνομα που θέλουμε και μετά copy.

4. Πατώντας το πλήκτρο με το εικονίδιο των Windows μαζί με το γράμμα R, ανοίγουμε ένα παράθυρο Run, και μέσα στον κενό χώρο πληκτρολογούμε:  shell:programs. Ακολούθως, ENTER.




5. Στο παράθυρο που έχει ανοίξει, κάνουμε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο, και paste. Όπως βλέπετε πιο κάτω, έχει γίνει επικόλληση του Grecian Geek Genius στον φάκελο αυτό.





6. Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Start. Ψάχνουμε και βρίσκουμε το όνομα της σελίδας που θέλουμε να καρφιτσώσουμε στο Start Menu (Grecian Geek Genius), δεξί κλικ και Pin to Start.




7. Τώρα πλέον έχουμε καρφιτσωμένο στο Start Menu έναν σύνδεσμο για εύκολη πρόσβαση στον Grecian Geek Genius. 




Εσείς έχετε δοκιμάσει να καρφιτσώσετε κάποιους συνδέσμους στο Start Menu; Συναντήσατε κάποια δυσκολία;




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου